“Det målrettede liv” overgår Harry Potter

USA: Selv om Harry Potter bøgerne har slået alle salgsrekorder i en række lande, så må troldmandslærlingen se sig henvist til andenpladsen i USA.

Rick Warren er en af USA’s bedst sælgende forfattere nogensinde

Purpose Driven Life er solgt i flere end 20 millioner eksemplarer i USA alene

Ingen enkelt Harry Potter bog har nemlig solgt tilnærmelsesvis så godt som baptistpræsten Rick Warrens „Purpose Driven Life“ – herhjemme tilgængelig under titlen „Det målrettede liv“.
„Purpose Driven Life“ har i flere end 100 uger befundet sig på New York Times’ bestsellerliste og er på to år blevet solgt i flere end 20 mio. eksemplarer. Det vil sige, at hvis hver tredje solgte bog bliver læst af mindst to personer, så har hver tiende amerikaner læst bogen.
Til sammenligning er den seneste Harry Potter bog, „Harry Potter and the Order of the Phoenix“, blevet solgt i knap ni mio. eksemplarer.
I USA alene har flere end 25.000 kirker gennemført 40 dages målrettet liv efter Warrens opskrift, og på verdensplan har flere end 350.000 kirkeledere gennemgået et af Warrens „Purpose Driven“-kurser.
I øvrigt er „Purpose Driven Life“ den bedst sælgende hardback bog i USA’s historie.
Skal skrive til kvinder
Som noget nyt skal Rick Warren nu til at skrive en klumme i det ansete månedsmagasin „Ladies’ Home Journal“. Klummen, som for første gang kommer med i magasinets februarnummer, skal hedde „Purpose“ og vil omhandle åndelige emner og den søgen efter mening i tilværelsen, som findes blandt amerikanske kvinder.
„Ladies’ Home Journal“ har 121 år på bagen og læses hver måned af 4,1 mio. kvinder.
Rick Warren er præst i Saddleback Church, Cali-fornien, med 20.000 medlemmer og en kontaktflade til flere end 50.000 personer. I 2004 døbte kirken for første gang flere end 2000 personer; 2029 blev det helt nøjagtigt til. Langt de fleste af dem var nye troende, som var kommet til tro efter at have deltaget i et kursus om 40 dages målrettet liv.
– jeli