Europamissionen hjælper i Indonesien

Forfulgte kristne hjælper muslimske landsmænd efter katastrofenDansk Europamission sender hjælp til ofrene for flodbølgen i Indonesien.

Udfordringen bragte i julenummeret en artikel om kristne i Indonesien, som blev forfulgt af muslimske ekstremister. Her er det flygtninge fra landsbyen Lata-lata, hvis landsby blev brændt ned. 126 mennesker har måttet bo under samme tag i et år. Regeringen vil ikke hjælpe dem, fordi de ikke er muslimer. Nu hjælper de kristne muslimerne…

Foreløbig er der sendt 300.000 kr. af sted. Heraf er de 200.000 bevilget af Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling fra en nødhjælpspulje af DANIDA-midler. En indsamling er i gang til støtte for nødhjælpsarbejdet i Indonesien, oplyser generalsekretær Henrik Ertner Rasmussen.

Nødråb fra kristne
om at hjælpe andre

– Dansk Europamission har siden 2002 samarbejdet med den indonesiske kristne organisation YBI, en forkortelse for Yayasan Berkati Indonesia (Bless Indonesia Today/Velsign Indonesien i Dag).
– Derfor faldt det naturligt at give et hurtigt tilsagn om hjælp, da grundlæggeren af YBI, dr. Jeff Hammond, sendte et nødråb pr. SMS til Dansk Europamission, fortæller Henrik Ertner-Rasmussen.
YBI sendte dagen efter katastrofen et hjælpehold af sted til Aceh (udtales Atjeh) på øen Sumatra, som er det område, der er hårdest ramt af katastrofen. Endvidere har de kristne sendt to Hercules-transportfly til katastrofeområdet samt et hold på yderligere 25 hjælpearbejdere.
YBI har taget ansvar for at hjælpe foreløbig 5.000 overlevende fra katastrofeområdet med mad, medicin, telte og tæpper samt menneskelig omsorg.

Hjælp til forfulgte

Dansk Europamissions tidligere indsats i Indonesien har drejet sig om hjælp til genhusning af kristne, der var flygtet fra blodige forfølgelser fra islamiske terroristers side, samt genopbygning af hjem, der var blevet brændt ned under urolighederne i Poso-området i 2001.
Udfordringen bragte i julenummeret en artikel om de kristnes forhold i Indonesien.
Henri.