Frihenden på cykel i Australien

Torben Ploug, nu 67 år, og gift med Ester, kan li’ at cykle.

Torben Ploug sammen med amerikanske Melissa og Math, som han mødte i Astoria, Oregon

I 1999 cyklede han fra Vancouver i Canada langs Stillehavskysten, gennem staterne Washington, Oregon og Californien til Tihuana i Mexico. Det var 3300 km på fem uger.
Men Torben, som er gammel typograf og en periode arbejdede på Udfordringen, havde ikke fået nok af at cykle.
Han begyndte at spare op til en tur til Australien. Og når julen er veloverstået med børnene Anne-Marie og Thomas, og børnebørnene har fået deres gaver, rejser Torben ligesom fuglene mod syd. Lørdag den 15. januar flyver han og er først hjemme igen den 11. februar.
Han påstænker at cykle fra Sydney til Melbourne og måske videre til Adelaide – og tilbage igen. Da han kun har fire uger, er det muligt, han tager bussen den sidste del af vejen. Ud af de fire uger er der nemlig kun 21 cykeldage, da rejsen frem og tilbage også tager tid.
Han har talt med to kendte, cykelryttere, Søren Pedersen og Carsten Kaas, som har været i Australien to gange for at slå verdensrekorden i at cykle hele Australien rundt – ca. 15.000 km – på 80 dage.
– De fortalte, at man godt kan opleve, at en kænguru løber ved siden af cyklen.
Men ellers cykler Torben alene, da han ikke lige har fundet nogen at følges med, og det generer ham ikke at cykle alene og bo i telt.
– Så er man fri, og man er jo ikke alene. Der er altid nogen, man kommer til at følges med, og man lærer mange nye mennesker at kende. Jeg har stadig kontakt med flere, som jeg mødte på min sidste tur i USA, siger Torben Ploug.
Han har ingen planer, bortset fra at han måske vil ind og se Hillsong kirken i Sydney.
Henri.