Flere end 200 fynboer til nytårskursus

Bøn er populært på Fyn. Hundreder har meldt sig til kurset „Tal med Gud på en tirsdag“ODENSE – Fem tirsdage i det nye år giver fem forskellige præster og åndelige vejledere hver deres bud på, hvordan man kan bede. Kurset hedder „Tal med Gud på en tirsdag“ og finder sted i Pinsekirken.

Hundredvis af fynboer vil ifølge præst Jan Due-Christensen fra Pinsekirken i Odense lære om bøn i 2005

Hver aften er også en slags åndeligt eksperimentarium, hvor man kan bede på forskellige måder i forskellige rum i kirken.
– Vi kunne godt tænke os at give folk nogle forskellige muligheder, når det gælder det med at bede, fortæller kirkens præst, Jan Due-Christensen.
– Mange vil jo gerne bede, men føler måske også, at det kan være lidt svært at komme i gang. Hvordan skal man lige bære sig ad? På kurset kan man selv eksperimentere lidt ved at gå rundt i vores kirkecenter og prøve sig frem i bønnens verden, forklarer han.

Hjælp fra Sverige

En af underviserne på kurset er Susanne Carlsson, der er præst i Den Svenske Kirke, og som gennem de seneste fem år har været åndelig vejleder på et engelsk kloster.
– Det er en spændende gæst, som har stor erfaring med bøn. Faktisk bruger Susanne Carlsson det meste af sin tid til bøn og til at vejlede andre til et rigere spirituelt liv, oplyser Jan Due-Christensen.
Susanne Carlsson arbejder også tæt sammen med den svenske præst Peter Halldorf.
Pinsekirkens nytårskursus er de senere år blevet et tilløbsstykke. I 2004 deltog flere end 200 fynboer på kurset, og kirken melder om en endnu større interesse i år.
Kurset er åbent for alle interesserede og koster 100 kroner. Dog er det gratis for studerende og pensionister.
– jeli