Israelkritisk nødhjælp

NORGE: Pinsebevæ-gelsens årlige prædikantkonference skulle onsdag i sidste uge tage stilling til et dramatisk forslag om, at bevægelsen ikke længere skulle vælge en repræsentant til Kirkens Nødhjelps (KN) organer.

Jan-Aage Torp

Forslaget var stillet af pastor Jan-Aage Torp fra Oslokirken og var motiveret af den israelfjendtlige holdning, som KN og dele af miljøet omkring Norges Kristne Råd angiveligt står for.
Allerede sidste år vedtog prædikantkonferencen en resolution mod KN’s „respektløshed“ over for det jødiske folk. Og dette års konference fandt, at KN i for lille en grad har taget kritikken fra pinsekirkerne til følge. Derfor blev konklusionen på forslaget fra Torp foreløbig en resolution, hvor der blandt andet står, at „det kan tværtimod se ud som om, at KN’s ledelse har forstærket kritikken mod Israel“. 188 stemte for resolutionen og 34 stemte imod.
I øjeblikket overvejer Pinsebevægelsen, om den skal trække sin repræsentation i KN’s repræsentantskab.
– KPK