LM vil sende missionærer til Mozambique

Luthersk Mission (LM) bliver snart registreret som en selvstændig missionsorga-nisation i Mozambique.

Udendørs lovsang i Mozambique. Foto: Anker Nielsen

Det vurderer missionssekretær Anker Nielsen. Det betyder, at LM får mulighed for at sende missionærer til landet. I forvejen har LM missionærer i Etiopien, Cambodja, Surinam/Holland, Peru og Tanzania. Netop engagementet i Tanzania har gjort det logisk for LM at satse på Mozambique.
– Den nordlige del af Mozambique er et af de mindst evangeliserede områder i Afrika, og da vi tilmed har arbejdet mange år i Tanzania, er det nærliggende for os at kigge over grænsen mod syd, forklarer Anker Nielsen.
Til LM’s hjemmeside oplyser han, at han har haft et meget positivt møde med chefen for Mozambiques departement for religiøse anliggender, hvor chefen mente, at der ikke skulle være nogle problemer med at få LM registreret som en selvstændig missionsorganisation. LM har nu sendt en officiel ansøgning om selvstændig registrering af sted.
LM’s økonomiske situation bliver dog meget afgørende for, hvor aggressivt LM kan gå ud for at rekruttere nye missionærer. I budgettet for 2005 har man ikke medregnet løn til eventuelle Mozambiquemissionærer, og derfor bliver det afgørende for missionsindsatsen, hvor mange penge man kan samle ind specifikt til dette formål.
De kommende LM-missionærer i Mozambique skal i første omgang arbejde med at etablere en ny kristen menighed.