Tilbyder julehjælp året rundt

Frelsens Hærs familieværksteder er netværk for vanskeligt stillede familierDet er ikke kun op til jul, vanskeligt stillede familier har brug for hjælp for at få hverdagen til at hænge sammen.I flere danske byer tilbyder Frelsens Hær modtagere af den årlige julehjælp at deltage i såkaldte familieværksteder, hvor familierne kan hjælpe hinanden med at løse hverdagens problemer.
Det første familieværksted åbnede på Frederiksberg for snart to år siden, og efterfølgende er værksteder blomstret op i Brønshøj, Svendborg og Vejle. I Århus er man på vej, og i Fredericia er man parat til at starte op igen efter et halvt års pause, skriver Frelsens Hærs blad, Mennesker & Tro.
I flere af familieværkstederne er der en trofast kerne af deltagere. Flere af familierne har fået kendskab til tilbudet, fordi de modtager Frelsens Hærs årlige julehjælp til vanskeligt stillede familier. Og familierne er generelt glade for tilbuddet.
Familieværkstederne er typisk åbne en aften hver anden uge, hvor forældre og børn møder op til masser af socialt samvær og et måltid mad. Et par medarbejdere tager sig af børnene, så de voksne kan få ro til at snakke om hverdagens problemer og gøremål. Og aftenen slutter typisk med en andagt.
Har fået netværk
– Vi har set, at der er familier som er kommet ovenpå. Ikke kun på grund af familieværkstedet, for de har også fået hjælp hos kommunen. Men de har gennem familieværkstedet fået et netværk, og det leder til, at det betyder meget for dem, siger lederen af familieværkstedet i Vejle, Per Holbo Rasmussen til Mennesker & Tro.
Her har man også oplevet, at familieværkstedet kan være en indgang til det øvrige menighedsfællesskab. Et par af familierne fra familieværkstedet kommer jævnligt til familiegudstjenesten en gang om måneden, og én af familierne deltog i sidste sommers børnelejr, fortæller han.
– ole