50 grønlændere til påskestævne

Kristne grønlændere mødtes i Kolding for at lovprise GudKOLDING: I påsken havde 50 kristne grønlændere med bopæl i Danmark sat hinanden stævne i Kolding for sammen at lovprise Gud for påskens vidunderlige budskab.

Foreningen UNA samler kristne grønlændere i Danmark på tværs af kirker

Det var UNA en kristen forening for grønlændere i Danmark, der stod bag arrangementet. UNA står for Uperneq (tro) Neriunneq (håb) Asanninerlu (og kærlighed).
UNA har til formål at samle kristne grønlændere i Danmark på tværs af kirker, for at de kan være sammen på deres eget sprog og med deres egen kulturelle baggrund.
Men UNA vil også være med til at give kristne grønlændere i Danmark en identitet i forhold til Inuunuerup Nutaap Oqaluffia, som den grønlandske frikirke i Grønland hedder.
Derudover vil UNA være med til at opmuntre kristne grønlændere i Danmark til at evangelisere blandt grønlændere og til at vende hjem til Grønland for at gå ind i de grønlandske menigheder og være med til at forkynde evangeliet for deres landsmænd.
I Kolding blev der brugt masser af tid på at lovsynge og lovprise Gud på grønlandsk, at lytte til vidnesbyrd, undervisning og forkyndelse. Der var også seminarer med god tilslutning. Som „gammel“ grønlandsmissionær var det vidunderligt at møde en række unge grønlændere, der har mødt Jesus som deres frelser, mens de har været i Danmark og som vokser i deres tro og giver udtryk for iver efter at vinde deres landsmænd.
UNA, der blev stiftet for et år siden, har allerede nu vist sig at være et værdifuldt instrument for kristne grønlændere i Danmark.
Bjarne Nederby Jessen