Flame


Med kunstneren „Flame“ leveres endnu et musikalsk skrift fra den kristne rap-organisation „Cross Movement“.
Igennem 19 velproducerede varierende numre bliver du ført rundt i et tekstligt univers, hvor det skinner kraftigt igennem, at „Flame“ har noget på hjerte!
„Flame“ bruger hardcore-rap, R&B og mere traditionel rap til at vise kristendommen som et livsfundament, der kan give unge såvel som ældre et ror i en materiel, MTV/VH1, reality-show verden, hvor bestræbelser på at leve op til det ydre slører fokus for, hvordan det indre i mennesket skal se ud.
„Flame“ kaster her lys over, hvordan forbilledet til vores livsførelse er Jesus, og anråber i samme tråd, at vi selv skal være forbilleder, der viser Kristus. „Flame“ udfører dette opråb i en ligetil stil med ofte tunge og varierende lydbilleder, hvor man ikke føler, det er en hurtig produktion med musikalske prædikener fyldt af klicheer.
Der er tværtimod flere gode og atypiske refleksioner i
cd’en, både tekstligt og lydligt.
Vi bliver f.eks. præsenteret for det forhold, Jesus havde til forskellige kvinder i Bibelen, som i nummeret L.A.D.I.E.S viser et opgør med det kvindesyn, der ofte florerer i hiphop og R&B genren. Der er desuden en del kommentarer til den kristne musikindustri, hvor man kan spore et gran af bitterhed over de kunstnere, som „snylter“
på det kristne musikpublikum ved at kalde sig kristne, men blot gør det for pengenes skyld og ikke for muligheden for at prædike igennem musik. Flame har lavet et godt album, både tekstligt og musikalsk, som jeg tror vil begejstre dig, hvis du holder fanen højt for rap med et kristent budskab. Og man behøver ikke at køre rundt i L.A. eller befinde sig på østkysten for at relatere til budskabet.
„Flame“ er universel og fungerer fint i danske
hørebøffer!