Konference skal forme nye evangelister

Konference i Aalborg skal hjælpe nye evangelister, der går rundt som ensomme ulveAALBORG – Mange evangelister går rundt som ensomme ulve, fordi de tænker anderledes end gængs kirketankegang og derfor ofte bliver misforstået.
Det siger evangelist Christian Hedegaard fra missionsorganisationen Evangelist, som sammen med Aalborg Menighedscenter står bag en ny evangelistkonference i Aalborg den 20.-22. maj.
– Evangelisterne har brug for at mødes i et forum med fædre og forbilleder, som kan være med til at forme denne identitet, siger Hedegaard.
Og det bliver der rig mulighed for på konferencen, hvor blandt andre pastor David Hansen fra Aalborg Menighedscenter, landsleder i Apostolsk Kirke Johannes Hansen, pastor Sven-Axel Conrad fra Aalborg Pinsekirke og pastor Flemming Berg fra frikirken Jesushuset i Herning står på talerlisten. Desuden medvirker Christian Hedegaard selv sammen med evangelisterne Lena Løbner, Torben Søndergaard og Peter Holmsgaard.

Vil knytte bånd

Målet med konferencen er at knytte bånd mellem de forskellige tjenester og generationer, så nye evangelister kan opfostres i trygge rammer, inden de sendes ud, forklarer Christian Hedegaard.
Han oplever, at flere og flere unge går med drømmen om at blive evangelist, én der forkynder evangeliet.
Den tjeneste har der ikke tidligere været så stor fokus på, og derfor mangler de unge evangelister forbilleder, mener han.
Det er nu snart ni år siden, Christian Hedegaard selv kastede sig ud i evangelist-tjenesten på fuld tid, og han betegner en evangelist som en, der ikke kan slå sig til ro på kirkebænken, men drives af en konstant længsel efter at komme ud og se Guds kraft virke.
– De engagerer sig og involverer sig i menneskers liv, både når de er på arbejde, og når de har fri. De taler lige ud af posen, hvad enten det er belejligt eller ubelejligt, og trives bedst helt ude på fronten, hvor kampen står, skriver han i bladet Evangelist.

For alle aldre

De mange talere på konferencen vil hver især bidrage ved at udfordre inspirere og opflamme kaldet til evangelisatoin, sjælevinding og discipelskab i Danmark.
Arrangørerne understreger, at konferencen henvender sig til evangelister i alle aldre, ikke kun evangelister i etablerede tjenester, men alle der længes efter at forkynde evangeliet og se mennesker bliver frelst og helbredt i Jesu navn.
– ole