Tværkulturelle muligheder

KØBENHAVN – Der er cirka 452.000 nydanskere i landet, og mange ønsker at komme i kontakt med danske kirker. Desuden er det en mulighed for at være i mission blandt andre kulturer lige uden for gadedøren.Det mener Hans Henrik Lund fra Kirkernes Integrations Tjeneste (KIT), og han ser det som en stor udfordring for de danske frikirker. Og mulighederne er der. I Esbjerg har man for eksempel haft cirka 1000 nydanskere fra byen til International Parties i kirken. Og i nogle frikirker er der allerede nu flere nydanskere end „gammeldanskere“, fortæller han.
Som yderligere inspiration holder KIT lørdag den 9. april en seminar-dag for de menigheder, der ønsker at arbejde med nydanskere og tværkulturelle udfordringer. Dagen byder på ni forskellige seminarer, hvor der også er mulighed for at møde mange af nydanskerne personligt.
Seminardagen holdes i Københavns Kristne Kulturcenter på Drejervej.
– ole