Bjarnes Hjørne:
Følg fodsporene

I disse H. C. Andersen-tider sættes der på mange mulige og umulige måder fokus på den gamle, eventyrlige eventyrdigter, romanforfatter, skuespilforfatter, rejseskildreforfatter og papirklipper. Flere gange har jeg i fjernsynet set, at man i København har lavet en rute i H. C. Andersens fodspor. Spændende. Men også udfordrende. Da jeg så fodaftrykkene i fortovet, fik jeg associationer til nogle andre fodspor, som er mindst lige så udfordrende. Jesu fodspor. I 1. Peter 2;21 taler Peter om at Kristus led for vores skyld og efterlod os et eksempel. for at vi skal følge i hans fodspor. Og Jesus siger selv i Mathæus 16:24: „Hvis nogen vil følge efter mig, skal han dagligt fornægte sig selv og tage sit kors op og følge mig.“
Vi er kaldede til at vandre i Jesu fodspor. Ligesom faderen har sendt mig, sender jeg også jer, siger Jesus i Johs 20. Det handler om ubetinget lydighed mod Gud og ubetinget kærlighed til Jesus.
Paulus siger i Rom. 15:7: „Tag derfor imod hinanden, ligesom Kristus har taget imod jer til Guds ære.“ Hvis vi ønsker, at Gud skal have ære i vores land, i vores by, i vores menighed, må vi tage imod hinanden, ligesom Kristus har taget imod os. Tage imod hinanden, elske hinanden, bære over med hinanden. Det gælder også – eller måske især – min muslimske nabo, min kollega, som lige er blevet ansat efter at have siddet i fængsel i flere år, den hjemløse, som hutler sig gennem tilværelsen, den prostituerede på Vesterbro, den homoseksuelle på kirkebænken, som kæmper med sin seksualitet, den…. Ja, vi kan fortsætte listen i det uendelige. Alle er skabt i Guds billede, alle har brug for Guds kærlighed, alle har brug for, at der kommer et menneske, der tager én alvorligt, rækker hænderne frem for at vise kærlighed og viser vejen til Gud.
Jesus vidste det. Derfor gik han aldrig udenom som præsten og levitten, når han mødte et såret og hjælpeløst menneske. Tværtimod. Han opsøgte de sårede, hjælpeløse og fortabte, og han opfordrer os til at gå i hans fodspor. Gør vi det så? Gør du? Gør jeg?