Vækkelse i missionshuset

I Stjørdal missionshus har et par kvinder siden 1. marts prædiket om Jesu lidelse og død. Resultatet af møderne er, at folk bliver fornyede, kommer til tro og bliver helbredtNORGE: Det ligner en god, gammeldags vækkelse, det, der i de sidste to måneder er foregået i Stjørdal missionshus i Trøndelag.

Forkynderduoen Marit Stokken (t.v.) og Irene Krokeide Alnes har ikke oplevet en vækkelse af den art, som de nu står i i Trøndelag, de seneste fem-seks år. Her er de på friluftsmøde i centrum af Stjørdal. KPK-foto: Ove Eikje/Dagen.

– Vi får rapporter om mange kristne, som oplever en dybtgribende fornyelse på møderne, og flere tager imod Jesus for aller første gang. Helbredelser har vi også fået tilbagemeldinger om, siger Kjell Kolbrek, redaktør for Radio Budstikken og en af initiativtagerne til den mødeserie, som i skrivende stund kører på syvende uge.

En Åndens aktion

Møderne i missionshuset er på ingen måde præget af smarte evangelistmetoder. Prædikanterne er Marit Stokken og Irene Krokeide Alnes, som har rejst som forkyndere for Indremisjonsforbundet (tidligere Det Vestlandske Indremisjonsforbund) siden efteråret 1974. De er kendt for klassisk forkyndelse uden de store armbevægelser, når de står med hver sin guitar og et nodestativ til deling.
– Vi vil hellere vinkle det på den måde, at det er en bønnens aktion, en Åndens aktion. Vi mærker Guds Ånd så inderligt nær. Vi har jo læst om vækkelser før, og den røde tråd er altid bøn og Golgataværket, siger Irene Krokeide Alnes til avisen Magazinet og fortsætter:
– Personlig oplever vi, at vi er blevet draget stærkt ind i Guds nærhed. Vi har måttet sige nej til andre ting for at bruge tid i bøn, og det har været godt for os. Vi er vel kommet ind i vækkelsen selv og er blevet berørt.

Stuvende fuldt hus

Irene Krokeide Alnes siger, at det er „Jesu værk“, når folk tager imod Jesus, bliver fornyede eller oplever helbredelse.
– Disse tegn skal følge dem, som tror, står der i Markusevangeliet, og det er vel egentlig det, vi oplever heroppe, siger hun til Magazinet.
Ifølge Krokeide Alnes var der ikke nogen tvivl om, at møderne i Stjørdal skulle fortsætte også i den syvende uge. Søndag i den sjette uge var bedehuset nemlig så fyldt, at flere måtte sidde på bænke i midtergangen, og man mener, at der var flere end 300 fremmødte, hvilket i givet fald er ny rekord.
Forkynderduoen har ikke oplevet noget lignende i fem-seks år, fortæller de.

Radio med rådgivning

Møderne med Marit og Irene bliver sendt direkte på Radio Budstikken, og radioen har oprettet en såkaldt omsorgstelefon, hvor folk kan ringe ind og modtage rådgivning og forbøn.
– I begyndelsen var mange af dem, som ringede til omsorgstelefonen, optaget af at blive raske og af eget ve og vel, men efterhånden er folk begyndt at bede om hjælp og vejledning til indre fornyelse, siger radioredaktør Kjell Kolbrek.
Kolbrek bruger ord som «åndskraft», «besøgelsestid» og «ransagelse», når han beskriver møderækken, som er arrangeret af Indremisjonsforbundet, Misjonsselskapet, Misjonssambandet, Normisjon og Radio Budstikken. Det centrale på møderne er budskabet om Jesu lidelse og død.
– At folk har bedt og fortsat beder for Trøndelag er den del af forklaringen på, hvorfor dette sker, mener Kolbrek.

Plads til alle

– Det eneste, vi kunne ønske var anderledes, var, at der kom flere unge til møderne. Alligevel er vi glade for, at møderne samler folk i alle aldre. Vi kunne også ønske, at der kom flere fra selve lokalområdet – mange af dem, som kommer på møderne, er tilrejsende fra hele Trøndelag, fortæller Kolbrek.
Og når missionshuset i Stjørdal kalder til vækkelsesmøde, så spiller det ingen rolle, om man er fra pinsekirken eller Luthersk Mission.
– Her kommer folk fra både Misjonsforbundet, frikirkerne og missionshusene, siger Kjell Kolbrek.
– KPK/jeli