20.368 er døde for Israel

ISRAEL: Israel gik i stå, da man i sidste uge mindedes sine faldne soldater på „De Faldnes Mindedag“. Siden november 1947 er 20.368 soldater dræbt i tjenesten.
Sidste år blev 169 soldater dræbt – de allerfleste som følge af palæstinensiske terrorangreb.
– Israels folk kender prisen for sin uafhængighed, sagde præsident Moshe ved en stor ceremoni foran Vestmuren i Jerusalem.
– Vi ved, at denne dag er for sørgende familier. Der er stadig søvnløse nætter med angst og smerte. Vi ser deres våde øjne, og vores arme synker. Vi ser på deres skælvende hænder og vaklende knæ. Det knuser vores hjerter. Tro og kamp for vores uafhængighed har krævet en tung blodpris af os. Med blod og sved vil vi fortsat tage imod vores immigranter og bygge byer og landsbyer – på samme tid som vi bærer våben for at forsvare os, sagde præsidenten.
– norberg