At være eller ikke være ’Banan’


For et stykke tid siden skrev jeg om den parallelle verden, vi kan leve i som kristne. Vi ved, at der er en anden virkelighed end den, øjet umiddelbart kan se – og vi ved, at den fred, Jesus giver, er en anden end den, Verden giver. Spørgsmålet er så, hvordan man kan bygge bro imellem disse verdener og lade nogen på den anden side se noget af din verden, selv om de måske ikke helt forstår det – endnu! Det, du og jeg kan gøre, er at være klædt ud som banan i en verden fuld af agurker, og jeg tror faktisk, vi vil blive overrasket over, hvor meget det kan gøre.

Hvordan man så er banan, pære, granatæble eller mandarin er op til dig at finde ud af, og da vi lige har fejret pinse, så må du også fejre, at Helligånden kom i denne højtid og vil hjælpe dig til at finde ud af det. Helligånden er den, der tilskynder dig i din hverdag til at reagere og gå på Guds kærlighed til mennesker omkring dig. Og for at det hele ikke skal drukne i tør teori, vil jeg godt nævne et eksempel, men lige en lille advarsel først.
Du vil møde nogle, som kraftigt advarer dig imod at forsøge at retfærdiggøre dig selv igennem gerninger, så derfor vil de sige: hellere tro alene, og ingen gerninger. Men det, jeg snakker om her, er ikke, at du og jeg skal retfærdiggøres ved vores gerninger, men det er at videregive noget af det til andre, som Gud har givet os. I Jakobs brev står der: Vis mig din tro uden gerninger, så skal jeg med mine gerninger vise dig min tro. Det er en kærlig provokation, som du og jeg må tage til os.

For snart to måneder siden var jeg til koncert med Daniel Bedingfield. Han fyrede sine hits af, dansede og rockede derudaf, og folk var helt vilde. På et tidspunkt synger han en sang, hvor han ændrer teksten til sidst og nærmest råber: „Denmark, you will grow Jesus…!“ Jeg står og undrer mig og tænker, hvad sker der lige her. Jeg havde hørt nogen, der sagde, han var kristen, men…? Næste sang han synger, er „Create in me“, helt stille og kun ham. Der står nogen bagved, de siger; „hvad sker der“. De forstår det ikke, og jeg gør det knap nok. For det kan være svært at forstå, når nogen vælger at være Banan i en verden fyldt med agurker.

Jeg tror, du har hørt Helligånden tale til dig. Måske har den sagt, „jeg syntes, du skal bede for ham eller hende der lige nu“. Måske har den sagt, „Jeg syntes, du skal gå hen og undskylde til hende, du sårede i går, selv om det måske er gået over af sig selv“.

Næste gang, du hører Helligånden tale til dig, så vid, at du kan vælge fra eller til, men vid også, at Gud er afhængig af dig og mig til at vise andre folk, at Han elsker dem!

Gå Bananas – Gud elsker dig!