Bjarnes Hjørne:
Køb Israel-varer!

„Boykot-Israel-kampagnen“ er på banen igen. Målet er at svække Israel mest muligt og tvinge dem ud af en række områder. Man har oprettet sin egen hjemmeside www.boykotisrael.dk og det bedste, man kan sige om den side, er, at den har en rubrik, der hedder boykotvarer, hvor man finder en liste over de varer, vi netop skal købe for at støtte Israel. Den kan bruges som indkøbsliste. Blandt anbefalerne af kampagnen finder man Palæstina Initiativet, København, Dansk Palæstinensisk Forening, Den Cubanske Forening, Enhedslisten, SF, LO i Århus Amt og en række privatpersoner, herunder tidligere socialdemokratiske folketingsmedlemmer. På hjemmesiden praler de af at have mindsket importen fra Israel med 25%.

Som et modtræk mod denne forening og for at fremme Danmarks samhandel med Israel har Kerstin og Helge Hoffmann taget initiativet til „Køb Israelsk“.

„Køb Israelsk“ er ikke en ny forening eller organisation. Der bliver ingen møder, medlemsblade, kontingenter eller girokort. Men man kan melde sig til en mailingliste ved at skrive til adressen: koeb-israelsk@post.cybercity.dk Adressen fungerer som en central, man kan rapportere til om israelske varer, man finder i forskellige butikker og denne information spredes så via e-mail til alle deltagere, så man bevidst kan gå efter at købe israelsk for at støtte Israel.
Initiativet er rigtigt godt, og jo flere, der tilmelder sig, og jo flere israelske varer, hver enkelt køber, desto større chancer er der for at ophæve boykot-kampagnens skadelige virkninger og gavne den israelske økonomi.

Alle tilmeldte opfordres til
– holde øje med, hvor der sælges israelske varer, og sende informationerne på mailadressen
– at få Israel-venlige familiemedlemmer, venner og bekendte til at melde sig som deltagere
– at købe israelske varer når som helst og hvor som helst man finder dem.

Det kan nævnes, at man i den seneste tid har kunnet købe sharonfrugter („Carmel“) hos SuperBest, sharonfrugter, cherrytomater („Carmel“) og avocado („Kedem“) i Netto samt israelske appelsiner („Jaffa“) i Aldi. Desuden kommer der jævnligt israelske plastvarer (tørrestativer, værktøjskasser m.m.) af mærket „Keter“ som spottilbud i forskellige discountforretninger, f. eks. Fakta og Netto.

I nogle SuperBest-forretninger lagerfører man vine som Yarden og Gamla, i alle andre SuperBest-forretninger er man villige til at tage disse vine hjem. Yarden er en rigtig god rødvin. I Frederiksværk har vi sat en kampagne i gang for at efterspørge israelske vine i SuperBest og det har betydet, at disse vine i dag lagerføres i SuperBest i Frederiksværk. For kort tid siden besøgte vi vineriet på Golanhøjderne, som producerer disse vine, og her fortalte vi om kampagnen i Danmark, og kampagnen vakte naturligvis begejstring på de kanter.

Alle kan være med til at modvirke „boykot-Israel-kampagnen“ ved netop at købe israelske varer.

Kampagnen viser, at vi alle kan være med til at gøre en forskel.


Artiklen fortsætter efter annoncen: