Masse-mission er ikke umulig

Moderne masse-møder er nødvendige for at nå danskerne med evangeliet, mener Henrik Thomsen, som fortæller om erfaringerne med Impact World Tour.
Jeg tror ikke, vi er uenige om, at der mere end nogensinde før er brug for, at kristne forkynder evangeliet i Danmark.

Ugens kronik af Henrik Thomsen
leder af Impact World Tour i Danmark

Hvad enten det er gennem venskabsevangelisering eller ved hjælp af storstilede kampagner.
Den ultimative måde at sprede evangeliet på vil være, hvor venskabs- og masse-evanglisering bliver synkroniseret og her igennem når ud i byer og til forskellige miljøer.

Masse-evangelisering
er misforstået

For mange i dagens Danmark er kampagner og masseevangelisation desværre ukendte eller misforståede begreber. Der er i allerhøjste grad bibelsk belæg for sådanne. I den netop udgivne bog „Gør evangeliet offentligt“, belyses og argumenteres for dette.

Hvad er IWT?

IMPACT WORLD TOUR (IWT) er et evangeliserende kampagneprogram, som arrangeres af byens menigheder med hjælp fra Ungdom med Opgave (UMO).
Guds folk får mulighed for at komme sammen og søge Herren om fremgang for deres by og for både familie, venner og andre mennesker.
IWT er en effektiv og relevant måde for de lokale kirker, hvorpå de kan udtrykke Jesu budskab om håb.
Ved hjælp af internationale artister indenfor ekstrem sport og musik spredes evangeliet igennem kampagne-evangelisering. IWT’s tre teams opholder sig i kampagnebyen i cirka en uge og har udover tre-fire storstilede forestillinger i byen, mulighed for at besøge skoler, fængsler, indkøbscentre med mere.

IWT har tre hovedmål:

– at styrke eksisterende kirker og menigheder
Flere måneder før kampagnefremstødet vil én fra Ungdom med Opgave have kontakt med de lokale præster, menighedsledere og andre nøglepersoner i menigheder og organisationer for at involvere og engagere de kristne så meget som mulig til de forskellige arrangementer.
– at hjælpe med at nå de unåede i dit område
Sammen med de lokale kirker vil vi bede, søge Gud, arbejde for transformation og for at fuldføre missionsbefalingen ved hjælp af besøgende team som: „Team Xtreme“, „GX International“ og „Island Breeze“
– at udfordre til tjeneste.
IWT er mere end en forestilling! Det er involvering og engagement af de lokale kirker i planlægning og forberedelse. Seminar om personlig vækst og vækkelse, en spændende bønnestrategi, opmuntring og hjælp til personlig venskabsevangelisering, vejledning og opfølgningskurser med mere. Alle arbejder sammen for at se varig frugt.

Team Xtreme

Team Extreme er et internationalt team, som bruger sport for at fortælle om deres kristne tro. Udøvere i verdensklasse med fantastiske øvelser har et budskab, som vil forandre mange menneskers liv. Team Xtreme bruger deres enorme fysiske størrelse og naturlige evner inden for sport til at tale direkte til de unge. De berører nogle af de vigtige valg, unge står overfor, og opfordrer dem til at undgå stoffer og alkohol. De går imod tendensen til destruktiv livsstil og udfordrer de unge til at leve ærligt. Målgruppen for dette team er især drenge og mænd fra 12-35 år.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Impact World Tour er et eksempel på moderne masse-mission blandt unge
GX International:

GX International er et team som bruger dans kombineret med, skateboards, inlinere, BMX, B-boys, DJ’s og rollerblades tricks. Deres show tager pusten fra dig, og deres radikale livsstil taler direkte til generation X. Et program med fart og kraft og et stærkt og „lige på“ budskab, som vil lede til ret valg i livets vigtigste afgørelse. Teenagere over hele verden er blevet udfordret af GX Intl. og deres svar til livets svære spørgsmål. Målgruppen er teenagere/unge.

Island Breeze:

Giver dig en fantastisk oplevelse af stillehavsøernes kultur med musik, drama og dans. Og gennem det præsenteres evangeliet klart. Island Breeze opmuntrer mennesker til at favne deres kultur og bruge kulturen til at ære Gud, idet de genopretter selvbillede og selvværd for især etniske minoritetsgrupper.
Atmosfæren gennem hele deres show er en oplevelse af Guds nærhed.
Målgruppen er hele familien og etniske grupper.

Thrive:

Tre fyre fra Kansas City, USA. Thrives stil kan bedst beskrives som „cutting-edge“. De er blandt andet inspireret af lyden fra POD, Deftones, Linkin Park og Incubus. Et genialt hårdt rock/punk band fra Kansas City, som også er del af IWT.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Har besøgt fem byer

Impact World Tour har foreløbig besøgt fem større byer i Danmark og vil gerne i de kommende år samarbejde med lokale kirker om et kampagnefremstød i deres by.
Lokale kristne fortæller deres historier fra IWT kampagner sådan:
„Gud har udfordret både mig og min familie på mange punkter, så som økonomi, villighed, prioritering af tid og meget andet, igennem det at være en del af IWT. Jeg er meget stolt af at kunne være en del af det største fremstød i vores landsdel nogensinde“.
„IWT var en utrolig stærk oplevelse for os – det har været det hele værd“
„IWT vil bære mange frugter langt ud i fremtiden“
„Det er den bedste uge i hele mit liv. Aldrig har jeg følt en så stor glæde ved at involvere mig i noget. Selv om det var en stor opgave og noget direkte tungt, så ville jeg ikke for noget have undværet den uge. Jeg har grædt af glæde mange gange i den uge og også siden over alt det, jeg får lov at opleve sammen med Jesus. Og jeg vil til enhver tid melde mig til sådan noget igen“.

Vidnesbyrd
fra vejledere:

„Der var en helt usædvanlig åbenhed. Mennesker ydmygede sig og bekendte deres synder. De, som kom frem, holdt sig ikke tilbage, men fortalte åbent om deres liv.“
„Jeg snakkede med en dreng på cirka 19 år, som ikke troede på det, han havde hørt. Imens jeg snakkede med ham, fortalte han, at han havde problemer med smerte i ryggen. Jeg udfordrede ham og spurgte, om han ville tro, hvis Gud helbredte ham? Jeg bad, og Gud fjernede smerten på stedet, og drengen græd.“
„Jeg bad til frelse med en dreng på ti år. Snakkede bagefter med hans forældre, som syntes det var helt i orden. Jeg sagde til sidst til dem, at jeg ville holde kontakt med deres søn, hvorefter de sagde, at de også gerne ville have, at jeg holdt kontakt med dem. Lidt efter kom deres datter, som jeg også hilste på. Det var altså til sidst hele familien, jeg snakkede med, og de var virkelig interesseret.“
„Jeg bad til frelse med en pige på 16 år. Hendes familie levede i druk, og der var meget kaos i familien, efter at hendes fætter lige er død. Hun blev inviteret af sine to veninder, som begge omvendte sig fra det liv de levede, og valgte at følge Jesus igen. „
„Jeg snakkede med tre piger, som var gået frem. De havde alle tre mærket Guds nærvær. En af dem udtrykte det således: „ Det er ligesom om, at Gud bare tog mit hjerte op og rensede det fuldstændigt.“ De tog alle tre imod Jesus.“

Nedbryder fordomme

Et kampagnefremstød som Impact World Tour skaber kontakter til en masse mennesker, som normalt ikke sætter deres ben i kirken.
Det nedbryder en masse fordomme omkring den kristne tro samtidig med, at det samler de kristne i byen. Når man rækker ud, fremmes tro og vision for ens menighed.