Santos be’r før fodboldkamp

Roserne er mange og forskelligartede, når talen falder på fodboldklubben FC Københavns brasilianske angriber, Álvaro Santos.

Álvaro Santos er gift med Cintia på 23 år. Hun holder parrets yngste datter Maria Clara på en måned, mens Ana Julia på godt halvandet år ses på fars arm

Siden han kom til klubben i august 2003 har spilleren med nummer 7 gentagne gange demonstreret sin farlighed på fodboldbanen og sin ydmyghed udenfor.
FC Københavns fans kalder ham „Verdens flinkeste mand“. Træner Hans Backe kalder ham et A-barn uden problemer, og de svenske medier kaldte det et tab for Allsvenskan, da Santos forlod Helsingborg IF for at rykke over Sundet til den danske hovedstad.
Santos siger til BT, at det er „Gud, min mor og de ting, der står i Bibelen, der har lært mig, hvordan jeg skal agere og opføre mig som menneske. Jeg ved, hvad der er bedst for mig, hvis jeg holder fødderne på jorden.“

Vokset op uden far

Álvaro Santos er opvokset i Brasiliens tredjestørste by, Belo Horizonte, sammen med sin mor og sine to søstre – faderen havde forladt dem, før Álvaro blev født. Moderen knoklede for at give sine tre børn det bedst mulige liv, og da Àlvaro som otte-ti-årig erkendte, hvordan hans mor ofrede sig for sine børns skyld, blev det en motor i hans liv, at han ville udnytte de muligheder, som hans mor havde kæmpet for at give ham.
Derfor er det en glæde for Santos, at han i dag er i stand til at forsørge både sin mor og sine søstre økonomisk.
Troen på Gud har altid været en del af Álvaro Santoss liv, idet hans mor altid har været en flittig kirkegænger. Udfordringen mødte Santos og hans familie Store Bededag, hvor Santos medvirkede ved en national bededag i Radiohusets koncertsal.

Fik karriereråd af Gud

Álvaro Santos slår lynhurtigt over på flydende dansk, da Udfordringens udsendte siger goddag på engelsk. Det samme gør hans kone Cintia, der også er brasilianer.

Álvaro forklarer.
– Vi har boet i Sverige i tre år, så det har ikke været så svært for os at lære dansk, når vi kunne svensk i forvejen.
Álvaro er glad for at spille for FC København, som han har gjort de sidste 18 måneder. Men inden han tog turen fra Brasilien for at spille fodbold i Sverige for snart fem år siden, vidste han intet om hverken Sverige eller Danmark
– Da jeg fik tilbud om at spille i Sverige, var jeg i tvivl. Jeg kendte slet ikke noget til Sverige, så jeg spurgte Gud, hvad jeg skulle svare.
– Jeg bad og slog op i Biblen, og mine øjne faldt på et bibelvers fra Esajas 52.13. Det bekræftede, at jeg kunne slå til. Jeg var meget glad for at spille i Sverige, det var tre rigtig gode år, fortæller han.

Beder før kampene

Álvora Santos beder tit Gud være med på banen, inden en kamp starter.
– Jeg beder aldrig om at vinde en kamp. Men jeg beder om, at jeg må være stærk og yde det maksimale bidrag både mentalt og fysisk. Og så beder jeg om, at ingen må blive skadet under kampen.
I Sverige samledes jævnligt en gruppe kristne til stuemøde hjemme hos Álvaro Santos og hans kone Cintia.
I København er familien Santos tilknyttet den spanske pinsekirke på Drejervej.

Jesus er vigtigst

Det var Álvaro Santos’ storesøster, der oprindelig introducerede ham for kristendommen, da hun selv blev en personlig kristen.
– Min familie er katolikker. Men da jeg var omkring 12 år, tog min storesøster mig med til et kristent møde. Hun var selv blevet inviteret af en anden pige.
– Når man er 12 år, forstår man ikke så meget. Det gjorde jeg heller ikke. Men jeg opdagede, at der var noget specielt i kristendommen, som jeg ikke havde kendt før.
– Jeg brugte masser af tid på at spille fodbold. Om søndagen spillede jeg ofte kamp, så jeg kom ikke så meget i kirken. Kun en gang imellem.
– Men da jeg var 18 år, besluttede jeg at gå med Jesus og lægge mit liv over i hans hænder. Jeg oplevede Guds kald som en far, der kalder på sin søn.
– I dag er Jesus den vigtigste for mig her i livet. Jeg tager ingen større beslutninger uden at spørge ham til råds først, fortæller den 25-årige fodboldspiller.

Fortæller gerne
om Jesus

Selv om Álvaro Santos er nået langt i fodboldverdenen, ønsker han ikke at være en superstar.
– Ser du på Jesus, så er jeg en lille person. Jeg har kæmpet hårdt og slidt for at nå der til, hvor jeg er i dag. Mit mål var at blive en god fodboldspiller og tjene penge til min familie. Jeg takker Gud for det, der er sket i mit liv, understreger Álvaro Santos, der meget gerne deler sin tro med andre.
– Jeg har også haft lejlighed til at fortælle flere klubkammerater og mange andre om min tro på Jesus. Det gør jeg meget gerne, fordi Jesus betyder mest for mig, siger Santos.
– Jeg vil gerne fortælle mennesker, at bøn ikke blot er et ritual i en kirke. Bøn er at snakke med Gud. Alle mennesker kan bede til Gud, og han vil høre deres bønner.


Artiklen fortsætter efter annoncen: