Årets fest for hele IM-familien

Et par tusinde af Indre Missions venner ventes til bevægelsens store familiefest i Vejle fredag og lørdagVEJLE – Der er noget for enhver aldersgruppe, når Indre Missions (IM) venner i weekenden mødes til årsmøde i Vejle-Centret fredag og lørdag.

Årsmødet for teenagere er normalt ikke for tøsedrenge. Et år fik de unge lov at afreagere på gamle klaverer.

Årsmødet indledes med en gudstjeneste fredag aften, hvor IM’s formand, sognepræst Christian Poulsen, prædiker.
Ved samme lejlighed er der udsendelse og bøn for de nye medarbejdere i IM, der er kommet til siden sidste årsmøde.
Lørdag samler opmærksomheden sig om selve årsmødet, som finder sted om formiddagen.
Formand Christian Poulsen skal endnu engang aflægge sin beretning og lægge op til drøftelse. De seneste år har spørgsmålet om IM’s forhold og tilknytning til folkekirken været det væsentligste i både beretninger og efterfølgende diskussion. Og mon ikke det bliver et af hovedtemaerne igen efter endnu et år med stor fokus på spørgsmålet om kirkelig velsignelse af homoseksuelle parforhold og den seneste udvikling i sagen om Taarbæk-præsten Thorkild Grosbøll, der ikke tror på Gud.
Vovet teenprogram
Er man barn, junior eller teenager, behøver man ikke frygte, at årsmødet drukner i lange tørre beretninger og endeløse diskussioner.
For børn og juniorer er der bibeltime om formiddagen, og om eftermiddagen skal årsmødets OL-mester findes i forskellige alternative discipliner.
Lørdag aften fortsætter juniorerne for sig selv efter festaftenen. Og her får de selskab af lovsangsbandet Living Stone fra Øster Snede.
Årsmødets teenprogram plejer ikke at være for sarte sjæle. Og med temaet „Tør du?“ er der lagt op til en lørdag, hvor modet skal testes, og grænser overskrides.

Christian Poulsen

Ud over, at der skal laves og spises burgere og pizza, er arrangørerne ikke meget for at rykke ud med, hvad vovestykkerne går ud på.
Teenagerne får dog også lejlighed til at stille sig selv spørgsmålet, om de tør gå glip af Jesus. Lørdag aften byder på lovsang og koncert med bandet Sumptuous Scar, inden man fortsætter i fakkeltog mod Johanneskirken, hvor aftenen fortsætter med stilhed, forbøn og lovsang.
Færøsk festtale
De voksne kan lørdag eftermiddag vælge mellem flere forskellige tilbud. I Vejle Missionshus er der et seminar om, hvordan man formidler en sund seksualitet til teenagere. Og samtidig holder teolog Bodil Skjøtt foredrag i Vejle-Centret om bibelbrug og bibelglæde.
Endelig er der stor familiefest med sang, dialog, interviews og forkyndelse i hal 4. Og senere et kalejdoskop med forskellige indslag fra livet i Indre Mission.
Lørdag aften er der festaften for hele familien. Her vil børne- og junior-årsmødekoret synge, og formanden for IM’s færøske søsterorganisation Heimamissionen, Bergur D. Joensen, taler.
Indre Mission er Danmarks største kirkelige forening, men er ikke organiseret med medlemmer. På landsplan har man 174 lønnede medarbejdere og 73 fritidsansatte. 530 IM-samfund, 87 IMU-afdelinger og 310 søndagsskoler over hele landet er tilknyttet Indre Mission