Edvard Munch i Lemvig

LEMVIG – Museet for Religiøs Kunst i Lemvig åbner på lørdag den 4. juni en særudstilling med værker af den verdenskendte, norske billedkunstner Edvard Munch.45 værker er udlånt fra Munch-museet i Oslo, mest grafiske arbejder, litografier og træsnit. Desuden enkelte tegninger og oliemalerier.
Udstillingen har fået overskriften „Smertens blomst“, og gennem kunstnerens billedsprog kan man følge hans ensomme eksistentielle kamp i sin søgen efter en livsanskuelse. Undervejs beskæftiger han sig med temaer som livets mening, lidelsens problem og kærlighedens væsen.
Edvard Munch voksede op med en strengt pietistisk mor, men bekendte sig ikke selv som en kristen. Han betegnede sig selv som „en tvivler, men ikke en benægter af religionen.“
Munch-udstillingen kan ses frem til den 28. august.
– ole