Folkekirkens sorteper

Ifølge de tre eksperter – Udfordringen 26. maj 2005 side 4 – vil Grosbøllsagen blive folkekirkens sorteper. Og ikke kun folkekirkens, men hele kirkens. En ting er, hvad en ikke-teologogisk politiker (kirkeministeren) beslutter. Noget andet er, hvad en biskop, en sjælehyrde, gør. Når biskoppen accepterer, at Grosbøll vender tilbage til sit præsteembede, gør han kirken utroværdig.
Hvis Grosbøll så endda er den eneste. Men ifølge sognepræst Lars Tjalve (boganmelder ved Kr. Dagblad), en af Grosbølls nærmeste meningsfæller, drejer det sig om en trediedel af præstestanden. Nu har Helsingørbispen i to år forsøgt at få Grosbøll til at prædike ret. Og nu skal Roskildebispen fortsætte. Men det er UMULIGT. En præst, der ikke er AFHÆNGIG af evangeliet, kan jo ikke prædike andet end religionsfilosofi, som Grosbøll og hans ligesindede gør. Lad os bede for deres omvendelse NU. Det haster.
Jens Peter Lauge Giversen
Koralvej 4
6400 Sønderborg