Genfortælling til inspiration

De 15 helgener, hvis historie fortælles i bogen Alverdens Helgener, skal fremstå som forbilleder for såvel unge som ældreBoganmeldelse:
Bogen Alverdens Helgener, skrevet af Anna Dunér, genfortæller 15 – meget forskellige – helgeners historie. Således har for eksempel Maximilian Kolbes, Ansgars og Lucias historier fundet vej til bogen.

Bogen tager udgangspunkt i hver enkelt helgen og den overleverede historie, som hører denne til. Det betyder, at hver eneste helgen bliver genfortalt for sig selv udelukkende med små referencer til andre helgener. Til hver eneste genfortælling er der desuden knyttet en flot illustration af den pågældende helgen.

Skal inspirere os til at leve et bedre liv

De enkelte genfortællinger er skrevet meget kortfattede, og dette er en af bogens stærke sider. Anna Dunér spilder ikke plads på unødvendig historisk information om den enkelte helgen, men hun skriver samtidig nok til, at man i nogle tilfælde bliver grebet af historien.
Selve bogens kerne er, at hvad helgener tidligere gjorde, skal inspirere os til at leve et bedre liv i dag. De skal fungere som forbilleder for os. Denne målsætning for bogen er høj, og jeg oplever, at den kun delvist bliver nået. Dette skyldes måske blandt andet, at bogen ifølge bagsiden rammer alle aldersgrupper. Jeg mener dog, at den egner sig bedst til de yngste.

Spændende – især for børn

Fortællerstilen er spændende, men desværre forvirrer oversættelsen nogle få gange. Der mangler simpelthen ord, og det gør, at et par sætninger i bogen bliver uforståelige.
I den lutherske/protestantiske tradition benytter man sig ikke af helgener, det hører hjemme i den katolske tradition. Dette skader dog ikke bogens formål, nemlig at lade helgener fremstå som gode forbilleder for os i dag.
Hvis du er forælder eller børneklubleder, så vil denne bog være et udmærket køb. Den kan være en inspiration og det især for børn.

Anna Dunér
Alverdens Helgener
79 sider • 128 kr.
Unitas