Kommentar til lederartikel

Henri Nissens opfordring i slutningen af leder d. 9. juni om større personlig organisationsfrihed kan vi nok være enige om. Men der er et lille problem: Du nævner valgmenigheder sammen med frimenigheder. Det går IKKE i den sammenhæng.
a) Valgmenighederne sorterer under biskopperne. Det har Luth. Miss. for længst indset og opretter frimenigheder, hvor der er behov for det, mens Indre Mission stadig hager sig fast i valgmenighederne, undtagen hvor man lokalt vælger at samarbejde med LM i en frimenighed.
b) En folkekirkelig frimenighed er IKKE en frikirke, som mange fejlagtig tror, men lokal folkekirkemenighed, der er FRI af biskopperne, hvis flertal efterhånden af mange opfattes som vranglærere og falske profeter, og dermed skaber forvirring, utryghed og frustration.
Jens Peter Lauge Giversen
Koralvej 4, 1.tv.
6400 Sønderborg