Muslimer tiltrukket af kristne værdier

– Det er en kraftig overdrivelse at hævde, som nogle medier har gjort, at min undersøgelse skulle vise, at den vigtigste motivation for indvandrere til at blive kristne er, at de ønsker at få asyl. Det siger ph.d. Mogens Mogensen om sin nye bog „Dåb og religionsskifte“, der via en misvisende artikel i Kristeligt Dagblad pludselig kom i de fleste medier tirsdag.
-Det er ganske få, der forsøger at bruge en omvendelse til at få asyl, og der er mange eksempler på, at præster tager afstand fra et sådant forsøg, siger Mogens Mogensen.
– Det er heller ikke korrekt at den vigtigste motivation for indvandrere til at blive kristne er, at de ved at omvende sig til kristendommen vil få lettere ved at få job og i det hele taget få et bedre liv som danske.
For mange muslimer, der omvender sig til kristendommen, er prisen tværtimod meget høj i form af brudte relationer og det, der er værre.
Det, der sker, er især, at i mødet med det danske samfund møder muslimske indvandrere også kristendommen. For nogle af dem kan omvendelsen til kristendommen være en del af integrationsprocessen. De knytter forbindelser til danskere, får venner, bliver gift med kristne danskere og får derigennem smag for dansk kultur og for kristendom.

Tiltrukket af kristendom

– Valget af kristendommen bygger ofte på en sammenligning med den religion, de er opvokset i.
Måske føler de behov for at tage afstand fra fx islam eller hinduisme og føler sig tiltrukket af kristendommen, fordi de ser nogle værdier i kristendommen, som de sætter pris på. Eller fordi de ligefrem har oplevet, at Gud har kaldet dem i en drøm til at skifte religion.
For alle indvandrere tror jeg der sker det i mødet med kristendommen, at de foretager en afvejning af deres gamle religion og af kristendommen, hvilken religion virker mest troværdig, hvilken religion repræsenterer værdier, som de gerne vil identificere sig med.
Samtidig sker der nok også en afvejning af den gavn og glæde, man forventer at få af kristendommen, og den pris, som må betales for at forlade islam og blive kristen.
Det fører i nogle tilfælde til, at muslimer bliver overbevist om kristendommens sandhed og værdi og derfor beslutter at blive kristne med de fordele og ulemper, det indebærer, siger Mogens Mogensen.
Henri

Læs mere her