nu:praise / One

Det er DANSK lovsang – så lad dig ikke narre af det engelskklingende navn. nu:praise er navnet på et nyt dansk lovsangs-band, der leverer en god gang lovsang – på dansk!
nu:praise består af en række unge sangere fra Apostolsk Kirke, heriblandt Jimmy Ibsen Lund, der har skrevet tekst og musik til alle sangene. De sætter bevidst lovsangen ind i en musikstil, som giver associationer til den musik, man hører mest af i radioen: mainstream-pop. Alle instrumenter på nær saxofonen er elektroniske, og det giver til tider et anstrøg af dance/tecno – og det virker godt og fornyende.
Man mærker på sproget, at sangskriveren har et meget intimt forhold til Gud. Der er en vilje til at få denne relation ud – ikke bare skjult mellem linierne, men direkte. Det gør, at man bare får lyst til at synge med på ordene: „Det’ for vildt, Gud, dit skaberværk. Jeg er stolt af dig. Du’ den største kunstner, som er.“
På den første halvdel af cd’en får man associationer til Michael W. Smith og Rebekka Saint-James stil, hvor de tager kendte lovsange og pepper dem op med moderne iørefaldende arrangementer. Men den store forskel er her, at nu:praise selv skriver sangene – og de skriver dem på dansk – og de skriver dem godt.
Når man er nået til den anden del af cd’en, mangler der noget af den power, som er i starten. Men nu:praise skal have ros for, at de også magter at gå ned i gear og give tid og rum til refleksion og tilbedelse.
At det er en debut-cd, er ikke det første, man tænker over, og man møder ikke mange „børnesygdomme“. Det gør absolut ikke cd’en ringere, at man har inviteret de garvede lovsangere Allan Højer og Peter Hedelund med som solister.
Som lovsangs-band er nu:praise vigtigt nyskabende, og hvis du er til moderne dansk lovsang, er denne cd et must!
nu:praise gør det godt, og jeg glæder mig allerede til nummer to – med lidt mere power.

Genre: lovsang
Kunstner: nu:praise
Titel: One
Royal/Hosianna