Warren Barfield: Reach

Den amerikanske singer-songwriter Warren Barfiled, er netop udkommet med sit nye album ”Reach”.
Det første indtryk fra coveret, hvor Warren Barfield er klædt ud som soldat, giver mig forventninger om lidt hård musik.
Det er heller ikke helt galt med det første nummer ”I’ll be alright”, men herefter præsenterer han en god – og såmænd behagelig – blanding rock, soul, gospel og ballader. Jeg kigger igen på coveret og ser, at han ved nærmere eftersyn med sit velsoignerede ansigt og kors om halsen egentlig ikke ser så barsk ud.
Barfields stemme passer også bedst til det bløde image. Den minder lidt om Steven Curtis Chapman og også lidt om Gavin DeGraw. Og dens klare og lidt crispy klang får teksterne til at lyse ud af højttalerne.

Det er tekster om de svære og de gode ting i livet og troen, og de er måske ikke så anderledes end andre kristne sange. Men med Warren Barfield mærker man alligevel noget mere. Når han synger sangen ”Closer” (dansk: tættere på) føler jeg, at intensiteten, stemmen, musikken inviterer mig med ind i det rum, hvor han er. Warren Barfileds indleven gør, at jeg sætter mig i hans sted, når han synger sin bøn til Gud ”come closer than ever” (dansk: kom tættere på end nogensinde før). Det er en veldrejet lovsang, som ikke virker malplaceret blandt mere rå rock- og bløde soul-numre.

Mødet med Warren Barfield svarede ikke helt til mit umiddelbare indtryk. Men jeg er efterladt med en god fornemmelse.
Uden at jeg er helt fremme på kanten af stolen, sidder jeg tilbage med en musikoplevelse, der har ført mig godt rundt i mainstream-genrerne, og hvor kerneværdierne er intensitet og nærvær. Det er en cd, jeg kommer til at høre mange gange.