Støtteaktion for John

Elevrådet på Nordsjællands Efterskole holder fredag eftermiddag den 10. juni en støtteaktion for 18-årige John, der står til at blive udvist fra Danmark.Mens John har været i Danmark, er han konverteret fra islam til kristendom, og for to år siden blev han døbt i Mårum Kirke. Derfor er hans skæbne uvis, hvis han bliver sendt tilbage til sin familie, som er fundamentalistiske muslimer, og hans far er imam. Så længe John er kristen, vil det være umuligt for familien at opretholde ære og respekt.
Foruden elevrådet er det indremissionær Søren Skovenborg og sognepræst i Mårum, Roar Lavik, der står bag støtteaktionen. De håber på den måde at få myndigheder, politikere og befolkning i tale.
– Hvordan kan vi undskylde, at vi sendte jøder retur til koncentrationslejre i Nazityskland, når vi i dag sender kristne til forfølgelse og æresdrab i de muslimske lande, spørger de.
Som følge af de seneste sager med asylansøgere, som er blevet kristne, mens de har opholdt sig i Danmark, og dermed risikerer at blive forfulgt efter hjemsendelsen, har Københavns Stifts udvalg for etniske minoriteter nedsat et udvalg, som skal følge op på konvertitters situation. Med i udvalget er blandt andre Niels Nymann Eriksen, der er præst på Mødestedet på Vesterbro.
– ole