S-formand lover kirkebryllup til homoseksuelle

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, melder sig nu i køen af politikere, som vil give homoseksuelle ret til at blive viet i kirken, ret til kunstig befrugtning i det offentlige sygehusvæsen samt til adoption.
– Alle de steder, hvor der gøres forskel på homoseksuelle og heteroseksuelle, vil loven blive lavet om, lover hun i de homoseksuelles avis QX i denne uge.
Samme sted lover Thorning-Schmidt, at hvis hun bliver statsminister, så vil kravet om kirkelig vielse af homoseksuelle og de øvrige rettigheder blive skrevet ind i selve regeringsgrundlaget.
– Jeg ønsker, det skal være muligt at foretage kirkelige vielser af homoseksuelles parforhold. Det skal være op til den enkelte kirke eller præst at vurdere, om de vil gøre det. Men der skal være mulighed for at gøre det, siger hun.
Helle Thorning-Schmidt accepterer dog, at der kan være visse kirker indenfor folkekirken, hvor man ikke vil acceptere at vie homoseksuelle. Det må være op til menighedsrådene at afgøre det, mener Socialdemokraternes formand.
Sidste år var det statsminister Anders Fogh Rasmussen der talte så frisindet om blandt andet homoseksuelles adgang til kirkebryllupper, at de homoseksuelle tildelte ham en pris for det.
– ole