Bliv ven med Jesus!

Oswald Chambers:
Engelsk forfatter og
bibelskolelærer (1874-1917)Jeg kalder jer venner. (Joh 15,15)Vi lærer aldrig selvopofrelsens glæde at kende, før vi giver slip på alt. At overgive sig selv er det vanskeligste af alt: – ”Jeg vil, hvis…” – ”Jo, jeg bliver måske nødt til at vie mit liv til Gud.” Der er ikke nogen selvopofrelsens glæde i det.
Så snart vi virkelig giver slip, skænker Helligånden os en forsmag på Jesu glæde. Det højeste mål for selvopofrelse er at ofre livet for en ven. Når Helligånden kommer til, bliver det højeste ønske at ofre livet for Jesus. At det er et offer, tænker vi slet ikke på, for det at ofre er Helligåndens måde at vise kærlighed på.
Vores Herre og Frelser er vores forbillede i at leve et liv i selvopofrelse: “At gøre din vilje, min Gud, er min lyst” (Sl. 40,9, gl. overs.). Han var parat til at ofre med overstrømmende glæde. Har jeg nogensinde givet mig hen i betingelsesløs overgivelse til Jesus Kristus? Hvis Jesus Kristus ikke er ledestjernen, er der ingen velsignelse ved offeret; men når offeret er bragt med vores øjne rettet på ham, begynder han langsomt og sikkert at forme os efter sit billede.

Pas på ikke at lade menneskelige venskaber blokere for din vandring i kærlighed. En af de grusomste måder at dræbe den indbyrdes, menneskelige kærlighed på er ved ringeagt, som kommer frem i menneskelige venskaber. Guds barns venskab gælder først og fremmest Herren Jesus. Kærlighed til Gud er ikke noget sentimentalt; at elske, som Gud elsker, er det allermest jordnære og nødvendige for et Guds barn.
“Jeg kalder jer venner.” Det er et venskab, som er baseret på det nye liv, der er skabt i os. Det nye venskab har ingen interesse i det gamle liv, men kun i det nye liv sammen med Gud. Det er ubeskrivelig ydmygt, uplettet rent og ubetinget hengivet til Gud.