Soldaternes mand i Irak

Allan Majholm, der er ny leder af KFUM’s soldaterhjem i Irak, glæder sig til at være sammen med soldaterne – og til muligheden for at fortælle dem om Guds kærlighedIRAK – Allan Majholm er blevet ansat som leder af KFUM’s soldaterhjem i Irak. Han har selv været i trøjen og har desuden værdifuld erfaring som tidligere leder af et soldaterhjem i Kosovo.
Fra 13. august er Allan Majholm ansat som leder på KFUM’s soldaterhjem i Irak. Allan er 24 år og har læst teologi i Århus et års tid.
Derudover har han indsamlet en værdifuld erfaring som leder af KFUMs Soldatermissions soldaterhjem i Kosovo i 2002/2003.
Allan Majholm har selv prøvet at være i uniform, nemlig som værnepligtig i Livgarden.
– Dengang blev jeg bekendt med KFUMs Soldatermission via KFUMs soldaterhjem i Høvelte. Der hørte jeg, at der manglede en soldaterhjemsleder i Kosovo, og var således dernede fra august 2002 til februar 2003, siger Allan Majholm.

Fortæller om Jesus

Det er det intense samvær med soldaterne og muligheden for at fortælle dem om Jesus, som får Allan Majholm til at tage af sted igen. Denne gang i et år.
– Det er en genial måde at være sammen med soldaterne på. Det giver mulighed for at lære soldaterne at kende og få lov til at fortælle dem om Guds kærlighed, siger Allan.

Et trækplaster

Soldaterhjemmet er et kristent hjem, hvor soldaterne kan søge hen for at komme lidt væk fra lejrlivet og være med i forskellige arrangementer.
– Jeg har indtryk af, at soldaterhjemmet i Irak er et trækplaster. Jeg vil gerne stå til rådighed for soldaterne, så der er tid til både small-talk, en snak om familien derhjemme og menneskelige og åndelige ting, siger Allan Majholm.
I Irak er der omtrent 550 danske soldater, som alle er mulige brugere af soldaterhjemmet. Desuden benytter flere engelske soldater også muligheden for at komme væk fra deres lejr og få et stykke dansk pladekage.
– mbc