Frikirker ansætter ny børnemedarbejder

Den 1. august starter Lise Daugaard som fælleskirkelig børnemedarbejder. Det er en ildsjæl, der nu skal dele af 40 års erfaring fra kristent børnearbejde.

Lise Daugaard

Lise Daugaard er netop blevet ansat af Evangelisk Frikirkeråds Børneudvalg i en ny stilling som børnemedarbejder. De seks frikirkesamfund, der her står som arbejdsgivere, er Baptisterne, Missionsforbun-det, Pinsekirken, Frelsens Hær, Methodistkirken og Apostolsk Kirke.
Lises primære opgave bliver at lancere et nyt materiale til søndagsskoler og børneklubber landet over.

Begyndte som 13-årig

Allerede i en alder af 13 begyndte Lise som børnemedarbejder.
– Det startede, da jeg selv gik i søndagsskole, fortæller Lise. Jeg havde en søndagsskolelærer, som sagde til mig, at nu syntes han, at jeg skulle undervise næste søndag. Og det gjorde jeg så, og så har jeg bare været børnemedarbejder siden.
De sidste otte år har Lise arbejdet på deltid ved AKBU, som er Apostolsk Kirkes Børne- og Ungdomsorganisation. Her vil hun fortsætte samtidig med, at hun begynder som fælleskirkelig børnemedarbejder.
– Det er sådan set mit liv. Det er en livsstil at være børnemedarbejder, fortæller Lise, der i år kan holde 40-års jubilæum som børnemedarbejder.

Vild med børn

Hendes arbejde har bragt hende landet rundt, hvor hun har afholdt kurser i syning af dukker og dukkeføring. I de senere år har hun også været med i udvalget, der har arrangeret de fælleskirkelige børnemedarbejder-konferencer.
Men der er ikke tvivl om, at hun trives bedst sammen med børnene. For eksempel, når hun hvert år er sammen med over 100 børn i børneteltet på Apostolsk Stævne.
– Så tænker jeg: Vildt fedt! siger Lise. – Det er bare efter Guds vilje, at disse børn skal have lov til at høre om Hans Rige, så derfor er det bare rigtig fedt at få lov til at være medarbejder sådan et sted.

Nye ideer gives videre

Gennem de sidste tre år har Evangelisk Frikirkeråds børneudvalg arbejdet med et nyt børnemateriale, som lanceres i starten af august.
Det nye materiale „Zone“, er oprindeligt udarbejdet af den tværkirkelige organisation Children’s Ministry i England.
Lise blev selv tændt for materialet på en konference i England i 2002 og har siden arbejdet for at introducere det i Danmark. – Det er anderledes end meget af det andet materiale, jeg har arbejdet med, siger Lise. – Det bygger på princippet om, at man indlærer på forskellig måde. Nogle indlærer ved at sidde nede under bordet og klappe på deres knæ. Andre indlærer ved at lytte. Nogle skal se noget materiale. Andre igen kan bedst arbejde i grupper og får mest ind, hvis man er sammen.

Opmuntrer de unge

Nu er Lise ansat til at inspirere børnemedarbejdere over hele landet. Og her glemmer hun ikke, hvad det var, der fik hende selv i gang for 40 år siden.
– Jeg forsøge virkelig at få de unge med, lige så snart jeg overhovedet kan se, at der er nogen, der har lyst. Så man kan starte der, hvor man nu synes, man rækker til, og så bliver man jo modnet hen ad vejen, fortæller Lise.