Egypten vil tiltrække flere kristne turister

EGYPTEN – Oven på terrorbomberne i Sharm el Sheik arbejder de egyptiske turistmyndigheder stærkt på at lokke især kristne turister til landet. Det gør de ved at fokusere på landets mange kristne seværdigheder.

Det er ikke kun pyramiderne, men også kristne seværdigheder, der skal trække nye turister til Egypten.

Tidligere har det altid været pyramiderne og Det Røde Hav, der har været hovedattraktionerne, når turister kommer til Egypten. Men nu er de kristne pilgrims-seværdigheder kommet med på listen, oplyser den sydafrikanske avis „Mail & Guardian“.
Det handler især om de steder, som de egyptiske koptiske kristne knytter til legenderne om Jesu ophold som barn i Egypten.
Nu opfordrer de sammen med de egyptiske myndigheder turister til at besøge de kristne seværdigheder i Egypten såvel som pyramiderne, Det Røde Hav og moskeerne.
– De kristne seværdigheder er ligeså vigtige for os som de seværdigheder, der er knyttet til farao og muslimerne, udtaler Zahi Hawass, der er chef for statens afdeling for antikviteter i Cairo.
De koptiske kristne udgør omkring 10% af de egyptiske indbyggere. Deres kirker, klostre og symboler kaster lys på en rig kultur, der strækker sig helt tilbage til kristendommens begyndelse.
Dina