Lærer danske præster at bryde med reglerne

– Tænk som en leder: Begynd med at bryde alle reglerne! Sådan lyder opfordringen på Scott Wilsons lederseminar, der afholdes i Randes i denne weekendScott Wilson er australier, men bor i Danmark. Han er kendt for sin direkte stil, når han rusker op i præsterne. Men målet er at gøre dem til bedre ledere.

Scott Wilson

Scott Wilson er konsulent for kirker og kirkeledere i Skandinavien. Selv bruger han oftest betegnelsen coach, som er en blanding mellem træner, rådgiver og mentor.
Her i landet arbejder Scott Wilson målrettet på at udruste præster, ungdomsledere og lovsangsledere. Han mener, det er vigtigt, at de bliver skærpet, så de træder i karakter som ledere.
– Mange kirkeledere er rigtig godt med i karakterdannelse og hjertelag men ikke i de færdigheder, der er nødvendige for at kunne følge med i de store forandringer omkring dem, siger han.
Og derfor har han med base i Mariager startet en organisation kaldet „Institute for Creativity, Leadership and Management“ (ICLM), hvor han udgiver bøger og træningsmaterialer blandt andet på bånd til ca. 400 kirkeledere ud over hele Skandinavien.

Bryd reglerne

Her i weekenden samler han 250 ledere fra kirker i hele Skandinavien på Scandic Hotel i Randers til dette års ICLM-konference. Temaet er: „Tænk som en leder: Begynd med at bryde alle reglerne!“
For mange danskere lyder det helt utænkeligt, at det skulle være nødvendigt at bryde reglerne. Men Scott Wilson er kendt for at være meget direkte. Han vil selvfølgelig ikke gøre kristne ledere til lovbrydere. Han vil tværtimod have os danskere til at gøre op med janteloven og alle de ting, der holder os tilbage, når vi skal være ledere.
Scott Wilson har hentet forstærkning fra sit hjemland til at undervise. Hovedtaleren er Philip Baker, der er præst i en stor kirke i Perth i Australien. Han er samtidig leder for det australske kirkenetværk „Austrailian Christian Churches Network“.

Master i Teologi

Scott Wilson lægger stor vægt på undervisning af nye ledere, men har også selv en lang studiemæssig baggrund. Han har en mastergrad i teologi og har taget flere uddannelser inden for organisation og ledelse såvel i Australien som i England.
Men han er også praktiker og kirkepioner. I Australien har han startet to og var stifter og i ti år forstander for en af Australiens største bibelskoler.
Nu har han base i Danmark og rejser rundt i hele verden og prædiker og underviser på bibelskoler, konferencer og i kirker.

Vil gøre præster
til bedre ledere

Hans hovedarbejde er dog at være coach for ledere i forskellige organisationer. Han tilbyder sin hjælp til, som han definerer det, at „nå til et højere niveau af lederskabs-udøvelse og indflydelse.“
I den forbindelse er Scott Wilson nu også leder af et af Europas nyeste netværk, Eurolead.net, som tiltrækker et betydeligt antal unge ledere.
Scott er gift med Linda, som er kendt fra Linda Wilson Ministries International. De har sammen to voksne børn, Caleb og Angela.
-mbc