Mere mellem himmel og jord…

Vi sad til et af de populære Alpha-kurser forleden tirsdag. Lederen skulle vejlede os i en snak om tro og kristendom. Forsigtigt spurgte hun, om nogen havde haft åndelige oplevelser, og snart fortalte den ene efter den anden om engle, de havde set.Det var en afrikaner, der lagde ud. Afrikanere er ofte mere frimodige i deres tro end os hvide europæere, som altid har lært, at verden kun består af det, vi kan tage og føle på.
Afrikaneren fortalte, at hun engang havde låst sin dør og fastet i tre dage, fordi hun simpelthen ville se, om Jesus var til. Pludselig så hun en skikkelse komme ind ad den låste dør. Han gik lige hen til hende og sagde: Her er jeg, hvad vil du så? „Jeg kunne slet ikke sige noget,“ indrømmede hun.
Herefter turde en ældre dansker også fortælle:
– Da min far var syg og lå på sygehus i Vejle, blev han ofte drillet af de to andre på stuen, fordi han havde den (u)vane at bede højt. Da han var død, kom de to medpatienter på besøg hos os og fortalte, hvad de havde oplevet. – En aften var en lysende skikkelse kommet ind ad døren og var „gået“ lige hen til faderens seng. Skikkelsen havde taget ham i hånden og havde stået lidt, før den igen forsvandt. – Oplevelsen, som begge de to ateister havde set, havde gjort så stærkt indtryk, at de nu troede på Gud og Jesus, fortalte den ældre Alpha-deltager.
En yngre mor fortalte nu, at hendes dreng netop havde set en engel. Grunden var, at der var stor frygt for en børnelokker. Derfor kunne han ikke sove. Men så havde han bedt Jesus om at sende englevagt. Og dér var den – lyslevende på hans børneværelse – og han faldt i en tryg søvn indtil næste morgen, hvor han glad fortalte familien, at han havde set en engel.
Jeg er ikke i tvivl om, at disse troværdige mennesker taler sandt. Der findes nemlig en åndelig virkelighed parallelt med den synlige og målbare, ganske som Bibelen gang på gang giver eksempler på. Hvis vi i snæversynet materialisme udelukker dens eksistens, vil vi få en overraskelse – senest når vi dør. Derfor gælder det om at komme på sporet af den åndelige dimension og det evige liv – nu.