Apostolsk hovedkvarter fejrer 50 år

Næste weekend markerer Apostolsk Kirke i Danmark 50-året for hovedkvarteret i Kolding
KOLDING – Apostolsk Kirke markerer den 5. november, at det er 50 år siden, frikirken opførte sit hovedkvarter i Kolding, som i dag desuden huser International Apostolsk Højskole.

– Det er vigtigt for os at sige tak til de gamle pionerer, som rejste dette troens tempel for 50 år siden, siger forstander på International Apostolsk Højskole, Bent Christiansen.

Allerede i 1939 åbnede højskolen dog med 27 elever på en gård i Seest, hvor der siden 1904 havde været spontane møder med tilrejsende prædikanter og siden en egentlig menighed.
Men i 1941 skænkede gårdejer Hans Beck et areal på 33.000 kvadratmeter med sø og bakker til Apostolsk Kirke. Gennem en ihærdig indsamlingskampagne i samtlige apostolske menigheder i Danmark lykkedes det at opføre den bygning, som i dag vurderes til over 40 milioner kroner. De nye bygninger blev taget i brug den 5. november 1955.

Reception

Jubilæet markeres i weekenden den 5.-6. november, hvor de gamle pionerer fra 1940’erne og 1950’erne skal hædres. Det sker ved en reception i højskolens spisesal lørdag den 5. november. Her vil forstander Bent Christiansen og bestyrelsesformand Finn Ravn Hansen sammen give et historisk rids af skolens historie, og der vil være mulighed for at komme med personlige hilsener.
– Det er vigtigt for os at sige tak til de gamle pionerer, som rejste dette troens tempel for 50 år siden, siger Bent Christiansen.
Lørdag aften inviteres der til ungdoms-event med gospelkoret Mercy, og ud på natten er der „late night fodbold“ i hallen, inden festen fortsætter søndag morgen.
– ole