Den første danske nødhjælp er delt ud i Pakistan

PAKISTAN – De første 100.000 kr., der var sendt som akut hjælp til jordskælvsofrene i Pakistan, er nu delt ud. Det oplyser Dansk Europamissions partner i Pakistan.

Tahir Saleem har gået to år på bibelskole i Kolding, nu hjæl-per han ofrene i Pakistan.

Den humanitære katastrofe efter jordskælvet i Pakistan vokser dag for dag, og det er kommet frem i medierne, at det er et stort arbejde bare at få hjælpen frem.
Dansk Europamission sendte for halvanden uge siden 100.000 som akut hjælp til deres samarbejdspartner, Tahir Saleem, som er leder af Apostolsk Kirke i Pakistan.
De lokale nødhjælpsarbejdere kørte forrige weekend over 1000 km fra Lahore mod det nordlige Pakistan med to læs nødhjælp. Her blev de mødt af desperate mennesker, der hurtigt fik udleveret mad, tøj og medicin.
– Temperaturen var meget lav, og deres huse var allerede ødelagte. De måtte bo under åben himmel uden mad, uden seng, telt, lys og ordentligt tøj, oplyser pastor Tahir Saleem, der håber på at kunne hjælpe flere af de ramte familier i katastrofeområdet.
Tahir har studeret to år på Apostolsk Højskole i Kolding, og herfra har han fået inspirationen til at starte kirker i sit hjemland. 11 kirker er det blevet til i alt, hvoraf en er i Afghanistan.
– Det lykkedes ved denne første aktion at hjælpe mere end 200 hårdt ramte ofre med nødhjælpsforsyninger, fortæller Henrik Due Jensen fra Dansk Europamission.
Han oplyser også, at man i Pakistan har bestilt 200 telte, som hurtigst muligt vil blive transporteret til katastrofeområdet.
-mbc