Mirakler og tilgivelse i Tanzania

Hannah og Egon Falk bad for en syg kvinde, som fik hjælp fra Gud. De lokale muslimer misforstod situationen og udstedte dødstrusler, men det endte med en offentlig undskyldningFor få uger siden var de danske missionærer Hannah og Egon Falk i byen Itigi i Tanzania. Her holdt de en af deres mange møderækker, hvor de fortæller om Jesus og beder for syge.

Den lokale muslimske leder sagde undskyld til Egon Falk.

Egon Falk fortæller, at 1.400 mennesker fra den lille stationsby valgte at give deres liv til Jesus, og at de fra starten af møderækken oplevede flere mirakler.
– En kvinde, som var syg og som havde opsøgt flere heksedoktorer, kom og bad om forbøn med ønsket om at alle trolddomssager som heksedoktorerne havde givet hende skulle brændes, fortæller Egon Falk.
– Allerede før vi begyndte at bede for hende, viste de onde ånder sig, og kvinden blev meget vild og voldsom. Men i løbet af nogle få minutter fik vi kastet alle de onde ånder ud, og hun gav sit liv til Jesus og var lykkelig over, at vi nu kunne brænde alle disse trolddomssager.

Mødt med dødstrusler

Sammen med kvinden var også nogle muslimer som blev bedt for, og som valgte at blive kristne. Bagefter gik de frimodigt rundt og fortalte om, hvad Jesus havde gjort for dem.
Da de muslimske ledere i landsbyen hørte om, hvad der var sket, skabte de et oprør.
– De påstod, at vi fra New Life Outreach havde brændt kvindens Koran, hvilket ikke var sandt, og hun var ikke muslim, fortæller Egon Falk,
– og derfor ville de sætte ild på alt vort udstyr og alle bilerne og slå os ihjel.

Beder om tilgivelse

På møderækkens tredje dag tager hele sagen en mirakuløsvending, da den muslimske leder mødte frem til konferencen.
– Sammen med politichefen kom han op til platformen og i fuld offentlighed bad han om tilgivelse, siger Egon Falk.
– Det blev i sandhed et fredsmøde.
Tusindvis af mennesker, der var samlet til mødet, kunne herefter se, hvordan Egon Falk og den muslimske leder omfavnede hinanden som tegn på forsoning.
-mbc