Fransk kokkekunst i Café KANT

To kokke fra internationalt anerkendte restauranter har følt et kald fra Gud til nu at arbejde i Københavns Kristne KulturCenter KØBENHAVN- Café KANT i Københavns Kristne KulturCenter har netop ansat to kokke, der begge har en meget fornem baggrund som kokke på internationalt anerkendte restauranter i Frankrig med stjerner i den såkaldte Michelin-guide.

Café KANT har ansat to mesterkokke, Pauli Lindskov Beck (tv) og Alexander Kjær (th), der begge følte et kald fra Gud til at arbejde i den kristne café

Det er Pauli Lindskov Beck på 30 år og Alexander Kjær på 33 år.
En stjerne i den franske Michelin-guide er det højeste kvalitetsstempel og anerkendelse en restaurant kan få i verden. Til sammenligning er der kun ganske få restauranter i Danmark, der kan bryste sig af en Michelin-stjerne på menukortet.
Både Pauli og Alexander er fynboer, og det er da også på Fyn, de i sin tid er uddannet – henholdsvis på Hotel Knudsens Gaard og på Odense Plaza Hotel.
Men eventyrlysten og trangen til at lære mere end den danske kogekunst kan byde på, førte begge kokke til Frankrig, hvor de arbejdede på Michelin-restauranter, der er en garanti for en ypperlig kulinarisk smagsoplevelse.
Både Pauli og Alexander er specialister i det franske og italienske køkken, men har uafhængig af hinanden følt et kald fra Gud til at arbejde i Café KANT.
De to kokke kendte ikke hinanden, før de blev ansat i Café KANT. Men havde dog hørt om hinandens kvaliteter i restaurationsbranchen.

Fulgte med konen

I Frankrig mødte Alexander Kjær sin kone, som var kristen. Da de flyttede til Danmark, fik hun ham med til et møde med helbredelsesprædikanten Charles Ndifon i Pinsekirken, der også har adresse i Københavns Kristne KulturCenter.
– Det overbeviste mig og satte en proces i gang, så jeg tog imod Jesus. Jeg havde ellers været noget skeptisk. I dag er jeg glad for at kunne være med til at gøre en forskel overfor husets gæster her, fortæller Alexander.
Pauli Lindskov Beck er opvokset i et kristent hjem, men gled stille og roligt væk fra sin barnetro. Det ændrede sig dog efter en stærk oplevelse med Gud for nogle år siden, fortæller han. I dag stråler Pauli, når han fortæller om sin tro på Gud. Han kommer i menigheden Karisma i København.

Kirkelige konferencer

Café KANT i Københavns Kristne KulturCenter er på 500m2. Caféen fungerer til daglig som almindelig café og kantine for husets ansatte, men danner også rammen om mange landsdækkende tværkirkelige konferencer. Derudover beværter det ved mange kulturarrangementer, koncerter, receptioner og private fester. Caféen er også åben ved Pinsekirkens gudstjenester om søndagen.
Da Lars Due-Christensen, præst i kirken, præsenterede de to nye kokke for menigheden rundede han spøgefuldt af med, at nu var Café KANT blevet til en Michelin-restaurant.
Men kvalitet og pris hænger nøje sammen også i restaurationsbranchen, understreger de to kokke, der dog allerede har hævet niveauet i caféen.