Kulturnat med masser af gospel

Flere københavnske kirker slår dørene op for store gospelarrangementer under Kulturnatten i København den 14. oktoberKØBENHAVN – Vi har i flere år medvirket ved Kulturnatten med gospelarrangementer, og hvert år har vi oplevet en stor tilstrømning på omkring 300-400 mennesker, oplyser Jørgen Mortensen, præst i Københavns Frikirke, Apostolsk Kirke.

Gospelsangerinden og kor-lederen Julie Lindell medvir-ker med band i Københavns Frikirke

Københavns Frikirke deltager med tre koncerter af cirka 50 minutters varighed, som de kalder Candle Light, Gospel Night. Årets musikalske indhold er Julie Lindell med band, hvortil et hold dansere deltager ved flere af numrene i kirken på Filippavej.
– Aftenen er tilrettelagt således, fordi ideen med Kulturnatten er, at folk skal cirkulere videre til andre arrangementer. Sidste år oplevede vi, at der op til næste koncert stod halvtreds mennesker udenfor kirken og ventede på at komme ind. Alle gæster tilbydes gratis kaffe og muffins – hvilket har vist sig at være et stort hit, fortæller Jørgen Mortensen.
Kulturnattens hjemmeside og brochure omtaler arrangementet i Frikirken København som medrivende deltagergospel. Udover, at Julie Lindell er et kendt navn i Københavns musikmiljø, som gospelsanger og kordirigent, så kom hendes CD på gaden i sommer.

Mere gospel

Også andre steder i København kan man komme i gospelstemning under den årlige kulturnat. I Jerusalemskirken på Rigensgade 19, der kalder sig gospelkirken på Kulturnattens hjemmeside giver det 80 sanger store Revelation Gospel Choir og band, en swingende og funky gospeloplevelse først på aftenen, inden det velkendte gospelkor KEFAS giver koncert i timen inden midnat. Kirkens café vil være åben hele aftenen.
Det 100 mand store gospelkor G-force, giver koncert i Blågårds Kirke, Blågårds Plads, og i Svenska Gustafskyrkan, Folke Bernadottes Allé kan man høre svensk gospel med kirkens gospelkor under ledelse af Lars Ruuth.