Stigende krav om menneskerettigheder

Kendte jurister forsvarer husmenighedspræst I Kina rejser forskellige undertrykte samfundsgrupper i stigende grad krav over for regeringen om grundlæggende rettigheder. Blandt protestanter fra uofficielle kirker og andre randgrupper breder der sig en stigende følelse af uretfærdighed.
Fem kendte kinesiske jurister har tilbudt at forsvare Cai Zhuohua, en husmenighedspræst, der er blevet anholdt for at have trykt 200.000 bibler.
Myndighederne beskyldte Cai for ulovlig erhvervsudøvelse, mens Cai gør gældende, at biblerne er til gratis uddeling og således ikke har erhvervsmæssig karakter.
Der er tegn på, at protestanter og katolikker fra uofficielle kirker, tibetanske buddhister, Uygur-og Hui-muslime, bønder, fabriksarbejdere, universitetsfolk og journalister alle forenes i en stigende følelse af at være offer for det regerende kommunistpartis uretfærdigheder.
HBL