Diplomaten fra Elfenbenskysten blev præst i Danmark

Allerede ved mit første møde med Jonas Kouassi-Zessia ved et bedemøde på Christiansborg for et års tid siden, var jeg klar over, at her havde jeg mødt en mand, der med hele sit væsen udstråler Jesus.

– Jeg blev fuldstændig chokeret over den kraft, der var over forkyndelsen og deltagerne, fortæller Jonas Kouassi-Zessia

Siden har jeg mødt ham flere gange og bliver mere og mere begejstret for hans glæde over livet med Jesus, hele hans udstråling og hans iver efter at nå mennesker i Danmark med evangeliet.

International

Jonas Kouassi-Zessia er fra Elfenbenskysten i Afrika. Han har i mange år arbejdet indenfor diplomatiet. Først 3 år i Egypten, derefter 6 år i Canada og i Danmark blev det til 8 år på Elfenbenskystens ambassade, inden han byttede kontorstolen ud med en prædikestol.

„Kristen“ familie

Jonas er født og opvokset i Elfenbenskysten i en ”kristen” familie. Han markerer kristen med anførselstegn og siger:
– Vi var kristne, gik i kirke, troede på Gud, men vi vidste ikke meget om Gud og livet i Gud. Vi tilhørte en traditionel kirke, men vi læste ikke meget i Bibelen og fik ikke nogen egentlig undervisning omkring kristenlivet.

Oplevede kraften

Da Jonas kom tilbage til Elfensbenkysten efter udstationering i Egypten og Canada, hørte han om Protestant Baptist Church – og det gjorde ham nysgerrig. Derfor deltog han i et af kirkens seminarer og siger om sit første møde med denne kirke:
– Jeg blev fuldstændig chokeret over at opleve den kraft, der var over undervisningen, forkyndelsen og deltagerne. Jeg havde aldrig tidligere oplevet noget lignende. Det var så kraftfuldt. Kirkens leder, Yayé Dion Robert talte om Jesus, den største kraft i verden og om, hvordan han kan forandre menneskers liv.

Hvad er hemmeligheden

– Bagefter måtte jeg bare tale med den præst og spørge ham om, hvad hans hemmelighed var, siger Jonas. Men han havde ingen hemmelighed. Til gengæld havde han Bibelen, og hemmeligheden er at læse i Bibelen og leve efter den.
Jeg blev meget overrasket, men forstod, at det var rigtigt.
Dion Robert inviterede mig til at deltage i kirkens gudstjenester over en periode og se Bibelen og dens budskab virke i menneskers liv. Derfor gik jeg søndag efter søndag til hans kirke og ordet virkede i mig. Jeg begyndte at græde. Gik frem til forbøn. Havde samtaler med Dion Robert.
Han tog sig god tid til at snakke med mig. Han så min tørst og min sult efter et nyt liv og den kraft, som jeg havde hørt om og set i bevægelse. Jeg modtog Jesus som min frelser, blev døbt i vand og 30 dage efter min dåb, blev jeg døbt med Helligånden. Wow. Det var bare så stærkt, så stærkt, og fra da af har jeg været optaget af at evangelisere. Når jeg læser i Bibelen, åbner Helligånden ordet for mig. Når jeg evangeliserer, giver Helligånden ordet, jeg skal tale. Mit liv er totalt forvandlet, og jeg ønsker at møde mennesker med evangeliet. Derfor taler jeg med mennesker om Jesus, der hvor jeg møder dem.

Gud er med dig

– Min iver efter at prædike var så stærk, at jeg ønskede at give mit liv til at tjene Gud som præst. Men Dion Robert sagde: Nej. Vi har brug for mennesker som dig i diplomatiet, og Gud skal nok bruge dig.
Jonas Kouassi-Zessia blev 8 år i Elfenbenskysten og deltog i menighedens liv, inden han rejste til Danmark i 1994 som seniordiplomat på Elfenbenskystens ambassade. Jesus sagde til ham: Fortsæt dit vidnesbyrd – gå ud på gaden med evangeliet. Jeg mente ikke, jeg havde tid på grund af mit arbejde, og jeg syntes, det var svært i et fremmed land, men Helligånden sagde: Jeg vil være med dig.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Husmenighed
for udlændinge

Det blev begyndelsen på en husmenighed i Jonas´s hjem. Han begyndte med at bede for Danmark, græde for Danmark. Gud gav ham en stor nød for Danmark og det danske folk, og i 1995 begyndte han at bringe evangeliet ud på gaden.
Han gik bl.a. i Fælledparken og talte med folk: danskere, og udlændinge. Hudfarve og religion spillede ingen rolle. Han talte med folk og spurgte om de kendte Jesus, og han inviterede dem til møder i sit hjem.
– Og Helligånden virkede, siger Jonas begejstret og slår ud med armene.
– Folk kom, og de kom igen, og de bragte andre med. Det inspirerede til at fortsætte, og en dag var der ikke længere plads til møderne i hjemmet, og den lille menighed lejede sig ind i medborgerhuset på Østerbro. Menigheden bare voksede og blev nu til en egentlig kirke: Protestant Baptist Church.

17 forskellige
nationaliteter

I 2004 fik menigheden mulighed for at leje sig ind i menighedshuset til Skt. Johannes Kirke på Blegdamsvej i København. I dag tæller menigheden 122 medlemmer fra 17 forskellige nationaliteter, heraf 7 danskere.
Ved gudstjenesterne hører man mange forskellige sprog, engelsk, fransk, dansk, polsk og en række forskellige stammesprog. De mange forskellige sprog kommer især til udtryk i lovsangen.
Siden juni har kirken også holdt gudstjenester i Nathanels Kirke på Amager. Hver lørdag har menigheden gudstjeneste kl. 17 i Nathanels Kirke, og om søndagen er det i Skt. Johannes Kirke kl. 12.

Blev i Danmark

Da Jonas Kouassi-Zessias diplomattid udløb udskiftede han sit diplomatvisa med et emigrationsvisa, og i dag har han missionærvisa. Han kunne simpelt hen ikke forlade sine ”børn” i den nye menighed.
Jonas Kouassi-Zessia er i dag formand for KIT, Kirkernes Integrations Tjeneste. Han er en af lederne i det internationale præsteskab i København, og han var en af initiativtagerne til at genoplive Store Bededag med en årlig stor bededag, i år i Radiohusets Koncertsal, fordi han ved, at skal Danmark nås med evangeliet, må kristenfolket bede.


Artiklen fortsætter efter annoncen: