Ny fantasy-roman af sjældent høj kvalitet

Det lille egern, Urchin, går lige i hjertet på alle aldersgrupperLohses Forlag har haft tegnebogen fremme og satset større end nogensinde. Og det er prisværdigt. Fra det engelske forlag Bloomsbury, der udgiver Harry Potter-bøgerne, har det danske forlag erhvervet sig rettighederne til trebinds-krøniken om egernet Urchin og begivenhederne på øen Mistelten.Her er helte og skurke, romantik og fægtekunst spundet sammen til et eventyr med indhold, morale og en herlig underspillet humor.
Alt ånder tilsyneladende fred og idyl på øen Mistelten, hvor befolkningen af egern, oddere, pindsvin og muldvarpe nyder livet med mindst muligt arbejde og god mad på bordet.
Desværre vækkes en længe skjult ondskab til live og begynder at spolere idylen. Den slår kloen i den ellers tapre Kaptajn Kogle, og så tager handlingen for alvor fat.
Prinsemord, bagvaskelse, magtbegær, korruption, intriger og hårdt arbejde forpester den friske havluft. Og snart står det klart, at rigets fremtid ligger i poterne på det lille undseelige egern, Urchin, og hans lille flok af tapre allierede.
Urchin er lidt af en outsider. Han faldt nemlig ned fra himlen en nat, hvor der var usædvanlig mange stjerneskud. Og hvis man ikke er som de andre, skal man naturligvis kanøfles. Også på Mistelten.
Langsomt får Kaptajn Kogle sat de sande helte ud af spillet og overtager mere og mere magt fra Misteltens fordrukne pindsvine-konge.
Heldigvis er der et hjerte, der banker for Mistelten, en højere magt, som de retskafne sætter deres lid til. Og mod dette kærlige hjerte kæmper selv ondskaben forgæves.

Kristne værdier

Urchin og de dansende stjerner er første bind i trilogien og henvender sig først og fremmest til juniorer og teenagere med hang til fantasy a la Narnia-bøgerne. Men voksne kan bestemt også være med. Selv magtede jeg ikke at slippe bogen, før sidste side var læst, og freden igen sænkede sig over det lille ørige.
Historien er særdeles medrivende og suger på forunderlig vis læseren ind i historien fra første side. Samtidig formår forfatteren at præsentere det kristne budskab og en række kristne værdier, uden at det virker påklistret og påtrængende. Blandt andet åbner bogen for overvejelser over spørgsmålet om abort.
Fantasygenren er fint i tråd med tiden, og Urchin fortjener en varm velkomst i den kommende julehandel.
Jeg kan næsten ikke vente på fortsættelsen!

M.I. McAllister:
Urchin og de dansende stjerner
336 sider • 249,95 kr. • Lohses Forlag