Dansk jul i udlandet

60 steder i verden vil der juleaftensdag være gudstjeneste i de danske sømands- og udlandskirker. Flere præster må dog ‘ligge vandret i luften’ for at dække behovetVERDEN – Uanset på hvilket kontinent i verden, man befinder sig, vil man i år kunne deltage i en dansk julegudstjeneste i De Danske Sømands- og Udlandskirker.

Den Danske Kirke i Brooklyn, New York.

Det er ikke kun rundt i kirker herhjemme, at der bliver mulighed for at gå i kirke juleaften. De Danske Sømands- og Udlandskirker oplyser, at på hele 60 destinationer rundt om i verden – foruden i Sydslesvig – vil man arrangere danske julegudstjenester.
For nogle af præsterne vil det blive en lang dag. De skal ikke blot holde julegudstjeneste i en enkelt by, men skal dække et mægtigt område, hvor de flyver fra by til by – fra land til land.

Rejser 14.000 kilometer

Den nye danske præst i Sydney, Jesper Engholm, kommer således til at tilbagelægge 14.000 km i fly for at nå til Canberra, Brisbane, Melbourne, Perth og Sydney i Australien og Auckland på New Zealand.
Hans Vestergaard Jensen i Singapore skal holde jul i såvel Kuala Lumpur i Malaysia, Jakarta i Indonesien som Saigon og Hanoi i Vietnam.
Hans-Aage Koller Nielsen i Hong Kong rejser til Tokyo i Japan, Beijing og Shanghai i Kina.
Kristian Hein i New York til Washington DC, Houston i Texas og Chicago.
Listen over gudstjenester, der kan ses i sin fulde længde på www.dsuk.dk, indeholder også steder som London, Riga og Göteborg.
Julestemningen skulle dermed være sikret for en stor del af udlandsdanskere og jordomrejsende.
-mbc