Willow Creek-kirken holder lukket i julen

Den amerikanske mega-kirke i Willow Creek vil lade de travle familier holde fri juledagUSA – Den kendte kirke i Willow Creek har i år valgt at droppe gudstjenesten juledag, som ellers er den dag, hvor Jesu fødselsdag traditionelt fejres i USA. – Det sker for at være mere „livsstils-venlige“, siger lederne af kirken.

Salen i Willow Creek Community Church vil være tom juledag af hensyn til medlemmerne

I år kan julen gå hen at blive koldere – eller i det mindste mere stille – for tusindvis af kirkegængere, der plejer at gå til julegudstjeneste i nogle af de amerikanske mega-kirker. Nogle af de største kirker i USA lukker nemlig dørene juledag, der i år falder på en søndag. Det sker for at tilpasse sig deres medlemmers livsstil.
Blandt de kirker, der har lukket dørene juledag, er den kendte kirke i Willow Creek. Kirken er den største menighed i Chicago og ligger samtidig i top fem på listen over de største kirker I USA.

Vil være livsstils-venlig

– Det handler ikke kun om at være familievenlig. Det handler om at være livsstils-venlig over for de folk, som har meget, meget travlt, siger Cally Parkinson fra Willow Creek til Associated Press.
I stedet for gudstjenesterne juledag har man som noget nyt indført flere gudstjenester juleaften. Willow Creek Community Church vil afholde hele otte identiske julegudstjenester forskellige steder i området omkring Chicago.

Kirken er flere steder

Skridtet har medført nogen skepsis og undren – især fra folk uden for kirken. Men ledelsen i kirken afviser, at der har været store klager fra medlemmerne, og understreger, at det er et positivt skridt.
– Vi ser det som en decentralisering af kirken i julen, siger Gene Appel, der er seniorpastor i Willow Creek til The Chicago Tribune.
– For tusinder vil få en særlig oplevelse ved gå rundt om juletræerne. Den bedste måde at ære Jesu fødsel på er, når familierne kan have en mere personlig oplevelse den dag.
Det er dog stadig langt hovedparten af evangeliske kirker i USA, der fortsat fejrer Jesu fødselsdag ved gudstjenesten juledag.
-mbc