DR beklager program med antikristeligt metalband

Men de sidste tre afsnit af seks sendes alligevelDRs nye generaldirektør Kenneth Plummer overvejer at fjerne klip fra et dokumentarprogram om heavy metal bandet Stormslag, hvis det genudsendes.

Jens Rohde, Venstre, mener også, det er for groft

Det sker, efter at bl.a. Kristelig Lytter- og Fjernseerforening har klaget over udsendelsen.
På væggen i bandets øvelokale står der „Dræb de kristne“, og bandet opfører sig stærkt provokerende.
Generaldirektøren beklager i et svar til KLF, Kirke & Medier, at dokumentaren virker »stødende og krænkende på en del seere«. Samtidig forsvarer han DRs ret til at beskrive virkeligheden.
I dagbladet Politiken drages en parallel til muslimernes protest imod Jyllands-Postens tegninger af Muhammed. Men Venstres medieordfører Jens Rohde mener, sagen er helt forskellig, da det er direkte forbudt at opfordre til drab.
– Men jeg ved godt, hvordan reaktionerne havde været, hvis der havde stået ‘Dræb muslimerne’ på væggen i det øvelokale. Så havde hele den danske venstrefløj politianmeldt DR, tilføjer Jens Rohde til Politiken.
Der er ikke blot tale om en enkelt dokumentar, men en serie hver fredag, som der reklameres for på DR2s hjemmeside.
KLFs landssekretær Lars Peter Melchiorsen siger, at han ikke har noget imod, at DR viser os virkeligheden, men han savner nogle kritiske spørgsmål, fremfor at man blot udsender bandet ukommenteret.
– Graffitien på væggen er med til at tilspidse en ubehagelig tone i den offentlige debat, siger han.
Han synes i øvrigt, at musikerne fremtræder pinlige og lattervækkende. Oprindeligt lå udsendelsen også i DR2’s satiriske flade, men nu kalder man den en dokumentar.
KLF har overvejet at anmelde DR til politiet, men det har en privat person nu gjort.
Gruppen er i øvrigt blevet smidt ud af deres øvelokale på grund af manglende betaling. Så graffitien er nu væk. Men udsendelserne fortsætter altså endnu tre fredage.
Henri.