Julekalender er levende

Hele byen har deltaget i arbejdet med en levende kirke-julekalender uden nisserTERSLØSE – I Tersløse Sogn på Vestsjælland er julekalenderen hverken lavet af pap eller noget, man ser på tv. Her er julekalenderen levende.

Hver dag åbnes en låge i himmelborgen, der skal vise, at julens budskab er sendt fra himlen

Lokale børn, erhvervsdrivende, pensionister og kor har siden september været med i forberedelserne af julekalenderen, som ifølge Marianne Juul Dalsgaard fra kirken er levende på flere måder. Der er levende lys, levende musik, levende mennesker og ikke mindst „Det levende Ord.“
Fire eftermiddage om ugen samt til søndagens højmesse mødes sognets små og store en halv times tid i kirken. Først må de dog vente i det mørke våbenhus, indtil en lille triangel har signaleret, at det hele begynder.
Derefter åbner dagens gæst en låge i den store himmelborg, der skal vise, at juleevangeliet virkelig er sendt fra himlen. Gæsterne er forskellige personer fra lokalområdet: slagteren, skoleinspirektøren eller en lokal politiker.

Juleevangeliet bliver til

Bag hver låge gemmer sig en figur fra juleevangeliet, som er lavet af børnene fra en lokal børnehave. Fra himmelborgen sendes figuren så til en lille stald i kirkerummet, hvor juleevangeliet i løbet af december langsomt bliver til.
I kirkerummet bliver der sunget en salme, inden dagens gæst læser en bibeltekst, der har med lys og mørke at gøre, blandt andet en række tekster, der forudsiger Jesu komme. Lige før jul rundes tekstlæsningerne af med, at kirkens børne- og ungdomskor opfører et julespil med læsning af juleevangeliet.
Hver dag indtil jul byder også på en musikalsk overraskelse, som leveres af lokale kræfter, og der rundes af med en lille julehistorie.
– ole