Guds hjerte banker for dig

En universitetslærer viste sine medicinstuderende nogle lysbilleder af syge organer, deriblandt et billede af et unormalt stort hjerte. Han spurgte eleverne, hvordan et hjerte kunne blive så stort. En af de studerende rejste sig og sagde gravalvorligt: – Jeg ved det godt. Det store hjerte har tilhørt en mor!

Første søndag i advent faldt jeg over denne lille anekdote igen, som jeg har brugt som illustration i flere prædikener. En tankevækkende anekdote, der fortæller noget om en mors kærlighed eller om forældres kærlighed. Som forældre har vi meget stor kærlighed til vore børn – resten af livet.

Guds kærlighed til sine mennesker er imidlertid langt større. Gud elsker os præcis sådan som vi er, og han rækker sine kærlige faderarme frem mod os og inviterer os til at komme og lægge os til hvile i hans favn.

Det var Guds kærlighed til mennesker, der fik ham til at sende sin egen søn, Jesus, til jorden julenat med det formål at møde mennesker med kærlighed, frelse, genoprettelse…..

Det var Guds kærlighed til mennesker, der fik ham til at sende sin egen søn, Jesus, til Golgatha, hvor han døde på et kors for al verdens synd, din og min synd.

Det var Guds kærlighed til mennesker, der fik ham til at oprejse sin egen søn, Jesus, fra døden den tredje dag.

Det er Guds kærlighed til mennesker, der en dag får ham til at sende sin egen søn, Jesus, til jorden igen for at hente alle dem, der tror på ham eller døde i troen på ham.

Guds hjerte banker for det enkelte menneske.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Guds hjerte banker for dig.