Ny digtsamling og cd fra Jeanette Munksbøl

Poeten og kunstneren er aktuel med nye indbydende udgivelser – og anmelderen forventer, at de vil få stor udbredelseDen autodidakte kunstmaler og poet Jeanette Munksbøl er aktuel med en ny digtsamling En håndsbred fra himlen med en række hverdagsdigte om livet, som det virkelig er, og om længsler, længsler efter at finde sig selv og at lade sig finde af Gud.Digtsamlinger kan være svære at sælge i dag, men tilsyneladende ikke, når de kommer fra Jeanette Munksbøl. Hendes tidligere digtsamlinger På jorden (Royal 1988) og Under himlen (Pionerforlaget 1994) har været udsolgt meget længe, og det vil ikke undre mig, hvis En håndsbred fra himlen udsendes i flere oplag – også selv om mange mennesker oplever lyrik som svært tilgængeligt. Lyrik er jo noget, man skal dvæle ved, og giver man sig tid og dvæler ved Jeanette Munksbøls digte, så får man noget at tænke over.

Meget at reflektere over

Nogle af digtene gled jeg hurtigt forbi, andre måtte jeg standse op ved og læse flere gange og reflektere over – og der er meget at reflektere over, som nu i „Skrig“, „Af graven“, „At komme til verden“, „Så forskellige“, „At være“, „Universelt“ – eller „Gå aldrig tilbage til en fuser“:

Du gør det hele tiden / Gud;
alt det mislykkede / det ufuldkomne / det umulige; / du kan slet ikke holde dig fra det / vel?
Men Gud / det er jo farligt! / Uforudsigeligt!
hvis det tænder / hvis det eksploderer / hvis det vender op og ned på alting
hvis det slet ikke er det / vi tror det er
tænk / hvis svagheden er kraften
tænk / hvis nåden er magten
tænk hvis alting / forvandles / forandres / fornyes / der hvor du rør / ved en fuser.

Digtsamlingen indeholder 51 digte, hvor Jeanette Munks-bøl leger med ordene, ser nye vinkler i naturen og menneskelivet, reflekterer over livet og sammenhængen i livet, over Gud og over at finde livets mening i ordets bogstaveligste forstand.
Digteren Jeanette Munksbøl har naturligvis ladet kunstmaleren Jeanette Munksbøl illustrere digtsamlingen – og det er smukt.

Akkompagneret af fuglesang og musik

Samtidig med udgivelsen af En håndsbred fra himlen udgives cd’en At komme til verden, hvor Jeanette Munksbøl læser egne digte – 21 – en blanding af digte fra den nye digtsamling En håndsbred fra himlen og de to tidligere digtsamlinger På jorden og Under himlen, hvor tilhøreren bringes i berøring med tanker om eksistensen, om det væsentlige i livet.
Ordene og stemmen er Jeanette Munksbøls, men hun akkompagneres af fuglesang og musik komponeret og udført af pianisten Paolo Russo og guitaristen Jarle Kolstad.

Meget indbydende udgivelser

Layoutet for såvel digtsamlingen som cd’en, inklusive teksthæfte, er meget spændende og indbydende og vil helt klart kunne være med til at sælge de to produkter, som jeg forventer får stor udbredelse.

Jeanette Munksbøl:
En håndsbred fra himlen
96 sider •148 kr.
At komme til verden
– Cd med lyrik af Jeanette Munksbøl og musik ved Paolo Russo og Jarle Kolstad
148 kr.
Ved samlet køb af digtsamling og cd er prisen 268 kr.
Forlaget Boedal i samarb.m. Nyt Livs Forlag