Præsten må vænne sig til nabolarm

En villa fra 1960’erne skal fremover huse Ølsted Kirkes børne- og ungdomsarbejdeØLSTED – Præsteparret i landsbyen Ølsted ved Horsens, Bodil og Jens Arne Skjøtt, må fremover forvente liv og glade dage i nabovillaen, som kirken netop har købt og indrettet som ungdomshus.

Der var fuldt hus og lidt til, da Ølsted Kirkes nye ungdomshus blev indviet med pomp og pragt i starten af november

Da naboen til præsteboligen for nylig satte sit hus til salg, slog kirken til og købte huset, som siden er indrettet af sognets børn og unge og har fået navnet „The Rock.“

Har brug for en klippe

– The Rock betyder klippen. Og huset har fået det navn, fordi vi skal have noget fast at stå på og noget fast at holde os til. For os er klippen Kristus, og det er vi stolte af, sagde Jens Arne Skjøtt ved indvielsen i starten af november.
Her blev der festet i flere dage med cykelløb, ballondans og grillpølser i haven. Den lokale sparekasse har sponseret et fodboldbord, og der er blevet anlagt en hockeybane udenfor.
Villaen skal huse kirkens børne og ungdomsarbejde, der omfatter cirka 100 børn i alderen 10-18 år, fordelt på i alt seks klubber og et gospelkor. Dertil kommer en legestue for børn og kirkens minikonfirmander.
– Vi synes selv, det er lidt af en solstrålehistorie. Man snakker så ofte om, at folkekirkens lokaler og menighedshuse er så frygteligt dyre. Her har vi fået et ungdomshus til små penge, og hvis vi en dag ikke længere har behov for det, kan vi bare sælge det igen, siger Bodil Skjøtt.