Borgerlige går oftest i kirke – fløjene holder sig væk

Selv om Dansk Folkeparti ofte forsvarer folkekirken og henviser til kristendommens enorme betydning for dansk historie, så sætter halvdelen af partiets vælgere aldrig deres ben i kirken.Kun Enhedslisten har flere vælgere, der aldrig går i kirke. Nemlig 64 procent. Det viser en ny undersøgelse fra Københavns Universitet. Også blandt de radikale vælgere, holder halvdelen sig væk fra kirken, og Socialdemokraterne følger lige efter med 48 procent. Til sammenligning er SF’s vælgere de mest kirkelige på venstrefløjen i dansk politik. Her er det „kun“ 42 procent, der aldrig går i kirke.
Måske ikke så overraskende er det de borgerlige vælgere, der slider mest på kirkebænken. 37 procent af de Konservative og 35 procent af Venstres vælgere svarer, at de aldrig går i kirke.
Undersøgelsen har også spurgt Kristendemokraternes vælgere, og som forventet løber det lille parti uden for Folketinget med rollen som duks i undersøgelsen. Kun syv procent af partiets vælgere går aldrig i kirke.
Undersøgelsen er udarbejdet af adjunkt Kasper Møller Hansen, og vælgerne er blevet spurgt i forbindelse med folketingsvalget i 2005.
– ole